1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. YILIN TÜRKİYE AHİSİ UNUTULMADI
YILIN TÜRKİYE AHİSİ UNUTULMADI

YILIN TÜRKİYE AHİSİ UNUTULMADI

TÜRKİYE’DE YILIN AHİSİ SEÇİLEN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HEMŞEHRİSİ İMDAT GÜRDOĞAR ONURUNA GÜNEYSU’DA İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ

A+A-

GÜNEYSU'DA AHİ EVRAN SOFRASI
29. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Rize'de ardından Türkiye'de Yılın Ahisi olarak seçilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Güneysu İlçesi esnaflarından İmdat Gündoğar onuruna Güneysu Öğretmen Evinde bir iftar yemeği verildi.

ahi5.jpg

YOĞUN BİR KATILIM OLDU
Güneysu Kaymakamlığı, Güneysu Belediyesi ve Güneysu Esnaf ve Sanatkârlar Odasıyla birlikte düzenlenen programa Vali Erdoğan Bektaş, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit, İyidere Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Güneysu İlçe Jandarma Komutanı Ali Çakır, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Güneysu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Karslı ile birlikte esnaflar katıldı.

ahi6-001.jpg

BİR VEFA GECESİ
Davete icabet edenler için bir teşekkür konuşması yapan Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, " Uzun yıllardır esnaflığa devam eden İmdat Amcamız, her hayır işinin başında ilk gördüğümüz kimsedir. Ayrıca bir neslin hem mesleki olarak hem de dini olarak yetişmesine öncülük etmiştir. Biz de bu yönlerini göze alarak bu geceyi bir vefa gecesi olsun istedik. İnşallah İmdat Amcamız, esnaflığından önce dile getirdiğimiz hayırseverliğini, vefasını, ilme verdiği değeri devam ettirmesi adına kendisine kıymetli bir ömür diliyorum. Ben davetimize icabet ettiğiniz için başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

ahi4.jpg

GERÇEK BİR ESNAF ORGANİZASYONU 
Yılın Ahisi İmdat Gündoğar onuruna verilen iftar yemeğinde konuşan Vali Erdoğan Bektaş da, "Bizim atalarımızdan aldığımız örf ve adetlerimizi gelen yeni nesle aktarmamız gerekiyor. . Bu bir esnaf örgütlenmesidir. Ahilik, kökleri geçmişimize dayanan gerçek bir esnaf organizasyonu ve atalarımızdan aldığımız değerleri hayırla yoğurarak bir sonraki nesle aktarmamızı sağlayan kökleri 1300'lü yıllara dayanmış olan bir birliktir. Başkaları karşılık bekleyerek verirken, biz Ahilik kültürüyle karşılık beklemeden vermeyi öğrendik. Çağın gereklerinden dolayı giderek kaybolan bu anlayış, umarım bu akşam İmdat Amcamız onuruna verilen yemekler gibi kardeşlik ortamıyla artar. Ben yılın Ahisi seçilen İmdat Gündoğar amcamızı tekrar tebrik ediyorum." diyerek duygularını ifade etti.

ahi3.jpg

GÜNEYSU İLİM ÖĞRENENLERE YARDIM VAKFI ZİYARETİ
İftar programının ardından Güneysu Öğretmen Evinden ayrılan Vali Erdoğan Bektaş, Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı'nı ziyaret etti.

ahi2-001.jpg

ahi1-002.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum