1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. YÖNETİMİN TAVRI; ŞEVKİ TONYALI İLE DEVAM
YÖNETİMİN TAVRI; ŞEVKİ TONYALI İLE DEVAM

YÖNETİMİN TAVRI; ŞEVKİ TONYALI İLE DEVAM

Pazarspor Teknik Direktörlüğünden istifa eden Şevki Tonyalı'ya yönetimden vize çıkmadı. Pazarspor, Tonyalı ile devam kararı aldı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Cumartesi günü oynanan Nazilli Belediyespor maçının ardından futbolcularına veda konuşması yapan ve bugün de yönetime istifa dilekçesini veren Pazarspor teknik Direktörü Şevki Tonyalı’ya vize çıkmadı.

Kulüp Başkanı Hüseyin Yangın başkanlığında toplanan Yönetim Kurulu, teknik direktör Tonyalı ile de yapılan görüşmenin ardından istifayı reddetti.

Konuyla ilgili Başkan Hüseyin Yangın basın açıklaması yapıyor….

İLGİLİ HABER: Şevki Hoca veda etti, yönetimin tavrı bekleniyor!

Başkan Yangın akşam yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

İSTİFAYI KABUL ETMEDİK

“Bugünkü açıklamam bir anlamda dünkünün devamı şeklinde olacak. Dün açıklama yaparken hocamız da bizim bilgimiz dışında sporcularımız ile bir ayrılık konuşması yaptı. Daha sonra da ilgili yönetici arkadaşlarımız ile bizlerle ayrılma konusundaki iradesini ortaya koyup istifasını sundu. Bu dün akşam yaşanan bir gelişme idi basında da paylaşılmış ve tüm kamuoyunun bilgisi var. Geçtiğimiz 24 saat zarfında, Pazarspor kulübü çok sıcağı, sıcağına kararlar alan, zaman, zaman da benim başkanlığımda kararlar alan, bu tip kararların hem alınış şekli hem de kabul ediliş şekli bir süreçten geçmesi gerektiğine inanan bir yönetici profiline sahip olduğumu bilmenizi isterim. Geçmişte zaman, zaman tam tersini yapmama rağmen yıllar bizi bu olgunluğa eriştirdi. Hem hocamızın bu kararının çok ani alınmış bir karar olduğunu belirtmek isterim, ben de kendi adıma bunun muhasebesini yaptım, yönetici arkadaşlarımızla paylaştık. Ortak bir görüş içersinde gelişen süreçte Pazarspor profesyonel futbol takımındaki hocamızın istifasının bu noktada Pazarspor’a kısa vadede de olsa bir katkı yapmayacağının görüşü bende pekişti. Dediğim gibi arkadaşlarla da paylaştık ve hocamızın istifasını kabul etmeme kararı aldık.

hus2.jpg

PAZARSPOR HEPİMİZİN SEVDASI, HOCAMIZA İNANIYORUZ

Kendisi ile de bu kararımızı paylaştık. Hepimizin Pazarspor, Pazar sevdası ile bu günlere geldiğini, kendisinin de hem sporcu olarak, hem de teknik direktör olarak kazanılan büyük başarıda önemli pay sahibi olduğunu hocamıza belirttik. Dolayısıyla da bu sıkıntılı günleri beraberce atlatacağımızı kendisini desteklediğimizi belirterek ikna ettik. Kendisine bu istifanın yaşanmamış olduğunu bu istifanın kabul edilmediğini belirterek devam kararı aldık. Kendisi de bu kararımıza saygı gösterdi. Benim verdiğim desteğin karşılıksız kalmayacağını, yeni bir heyecan ile kalan üç maçımızı hayırlısı ile devre arasında yapacağımız radikal değişiklikler ile Pazarspor’u daha başarılı ve sağlıklı günlere getirme konusunda görüş birliğine vardık. Dolayısı ile yarından itibaren sporcularımız ile toplantı yapıp, hocamız ile devam ettiğimizi sonuna kadar da bu birlikteliğin devam edeceğini sporcularımız ile paylaşacağız. Siz değerli basın mensupları vasıtası ile de bu devam kararını açıklamak için bu toplantıyı yaptım. Umarım her şey beklediğimiz gibi gelişir ve Pazarspor’u beklediğimiz yere taşırız. Çünkü bu kulüp buralara kolay gelmedi. 2. Lig önemli bir lig. Pazarspor’un, Pazar’ın, Pazardaki sporseverin bunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Kırgınlıkları, küslükleri bir kenara bırakmak küçük hesapların değil de büyük hayallerin peşinden koşmak için bu kulübün etrafında herkesin birleşmesi gerekmekte. Yönetimi veya beni sevip, sevmeme, destekleyip desteklememek başka bir şey Pazarspor’un sürekli yanında olmak başka bir şey. Bizim de mutlaka hatalarımız vardır. Geldiğimiz noktada 14 maçta 14 puan oldukça düşük bir puan. En azında 1,5 olması gerekirdi yani en az 21 puan olması gerekirdi diye düşünüyorum. Bunu illaki bir şekilde düzelteceğiz.

LAYİK OLDUĞUMUZ YERE GELECEĞİZ. BİZE İNANIN

Dediğim gibi kolay gelinen bir nokta değil ciddi kulüp olma yolunda önemli adımlar atılıyor. Tesislerimiz bitmek üzere, sporcularımızın konaklama tesisi, stadımız yenilenecek. Her ne kadar bu sene bedel ödeme noktasında olsak da önümüzdeki sezon çok daha çağdaş bir stada ve zemine, kapalı tribüne kavuşacak. 2 Lig’e yakışır bir spor tesisine de kavuşacağız. Umarım önümüzdeki sezon da en iyi şekilde 2 Lig’e devam eden yukarıları zorlayan bir kulüp olacağız. Bu konuda kendimize güveniyoruz, elimizden geleni yapma noktasında da irademiz tamdır. Devre arasına da gerekli çalışmaları bugünden başlattık. Ekonomik anlamda da her ne kadar sıkıntılarımız olsa da elimizden gelenin fazlasını yaparak Pazarspor’u layık olduğu yere getireceğimize inanıyoruz. Kamuoyunun da bize inanmasını beklerim.

ÇOK ÖZVERİLERİM VE KATKILARIM OLDU

Bir başka ilave etmek istediğim konu var. Pazarspor kulübü çok zor şartlarda buralara gelen ama çok da kolay ekonomik anlamda yönetilen bir kulüp değil bunu herkesin bilmesini isterim. Dünkü açıklamalarım da bu paraleldeydi zaten. Bu artık 10, 20 yıl evvelki Pazarspor kulübü değil. O zaman daha mütevazı bütçeler ile yönetimsel, yönetim gücü ile yönetilen bir kulüptü benim yıllardır çok önemli özverilerim oldu. Bu geldiğimiz ortamda kulübün ihtiyaçları yöneticilerin kendi maddi güçleri ile karşılanabilirliğin çok üzerine çıktı. Bugün size şunu paylaşayım kamuoyu da bunu bilsin: Bu kulübün sadece sosyal güvenlik stopaj gider 20 bin lira. Sporcu ve teknik heyet dışında çalışanların maaş özlük hakları da en az bir 20 bin lira yani 40 bin. Geçmişten kalan birikmiş SGK ve yapılandırma borçları da bir 20 bin lira toplam 60 bin lira sırf aylık SGK stopaj ve vergi ve personel gideri olan bir kulüpten bahsediyoruz. Bu sporcu harcamaları dışında, futbol takımı, alt yapı takımları, hentbol takımı, basketbol takımı ile beraber bu kulübün yıllık bütçesi 3 milyon liranın üstünde. İddaa geliri, sponsorluk geliri derken en fazla 1,5 milyon lira geliri olan ama 3 milyon lira gibi bir gideri olan kulüpten bahsediyoruz. Bu yıl için bir şekilde 1,5 milyon liranın kasasına girmesi gerekiyor. Ben sezon başında bu aradaki farkı Pazar’ın dinamikleri karşılanması lazım, karşılanırsa bu kulüp yaşarı paylaşmıştım.

hus3.jpg

300 SPORCU 15 HOCA 46 ÇALIŞANIMIZ VAR

Bu kulüp benim için yaşamıyor, ben bu kulübe yıllarımı verdim. Ben veya bir başkası önemli değil ama bizim ekonomik özverilerimiz ile yönetilmenin ötesinde bir kulüp olduk. Futbolda 2. Lig, hentbolda 1. Lig, alt yapı takımları 300’ün üzerinde lisanslı sporcu 15’e yakın branş hocası 46 çalışandan bahsediyoruz. Bunları açıklamamın sebebini de anlıyorsunuzdur. İyi kötü eleştiriler duyuyoruz keşke bunları yapanlar genel kurullarda söz alıp kulübün hesapları genel kurul üyeleri ile paylaşıldığı zaman soru sorup açıklama isteseler. Bu şekilde hariçten gazel okuma gibi eleştirileri de kabul etmem mümkün değil.

GENEL KURULA HESAP VERİRİZ

Türkiye de her türlü dernek spor kulüpleri ticaret odaları dahil binlerce on binlerce sivil toplum örgütü var. Bana bir tanesinin seçiminde benim bu genel kurularda yaptığım söylemi söyleyebilecek bir tane örnek gösteremezsiniz. Nedir o örnek; her seçimde kendim ve yönetim kurulu üyelerim seçildikten sonra kürsüye çıkar şunu derim: Ey değerli hazirun beni seçtiğiniz için teşekkür ederim, şimdi denetleme kurulunu seçeceksiniz ben isterim ki bu denetleme kurulu üyeleri kendi aranızdan seçilsin. Hatta bir adım ilerisinde mümkünse bana muhalif olanlar beni sevmeyenler arasından seçilsin, bu kurulun arasında olsunlar ki bizi en sıkı şekilde denetlesinler. Bunu diyebilen Türkiye sınırları içersinde bir tane sivil toplum örgütü temsilcisi Başkanı bulamazsınız bulanın anlını karışlarım. En son Pazarspor kulübünün genel kurulunda yaptığımız genel kurulunda tüzük değişikliğine gittik. Daha modern çağdaş 2 Lig’e yakılır belki ilerilere daha üst liglere çıkabilecek bir kulübün tüzüğüne yakın tüzük yaptık. Bu tüzük de hem disiplin hem de divan kurulu oluşturduk. 25 yılı dolduran genel kurul üyelerinin oluşturacağı yüksek divan kurulu olacak bundan sonraki dönemde. Yüksek divan kurulu en az üç ayda bir toplanacak bütün dertleri masaya yatırılacağı, yönetimlerin o üç aylık dönemde hesap vereceği divan kurulları oluşturulacak. Umarım en kısa sürede bu hayata geçecek ve dışarıda eleştirileri aslanlar gibi buraya gelecekler mikrofona çıkacaklar eleştirecekler bizlerle paylaşacaklar. Biz isek yöneticiler biz, bizden sonrakilerde bunun hesabını orada çok rahatlıkla verecekler. Pazarspor kulübünün yönetim kurulu Başkanı ancak Pazarspor kulübünün genel kurulu üyelerine hesap verir. Bunun dışında hiç kimseye hesap verme durumunda değiliz.

PAZARSPOR SEVDASININ BANA MALİYETİ 6 MİLYON DOLAR

Bu Pazar sevdası bende 1992 yılında başladı. Celal Kılıç’ın Başkanlığında Samsunda bir Kadıköy maçı ile ilk kez Pazarspor’un profesyonel bir maçını izledim. 20 yılı aşkındır kulübün içindeyim, 12 yıldır başkanıyım, öncesinde bir o kadar yöneticilik yaptım ve en az başkan kadar maddi, manevi sorumluluk aldım. Pazarspor kulübünün bana bugüne kadarki maliyeti tam 6 Milyon dolardır. Fazlası var eksiği yoktur ve geri dönüşü olmayan bir paradır, çok ciddi dünyanın her yerinde önemli bir rakamdır. Ben bugün bu özverilerde bulunmasaydım Pazarspor kulübü bu yerlere gelmezdi bunu çok açık ve net söylüyorum. Bu rakamları bundan sonra harcaya bilmek benim adıma da mümkün değildir. Bundan sonra Pazar halkının, Pazar dinamiklerinin bu kulübe sahip çıkması ile Pazarspor yaşar ve devam eder.

hus1.jpg

BİR SPORCUMUZA AYDA BİR ÇAY PARASI İSTEDİK

Ne istedik, mesela çay müstahsillerinden destek istedik. Destek şuydu; senede bir defaya mahsus olmak koşulu ile bir müstahsil 10 lira verecek. 100 değil 10 lira 12 ayda 10 lira. Ayda bir bardak çay ısmarlayacak Pazarspor kulübünün sporcusuna. Bunu çok gören, bunu vermem diyenler veya verilmesin diyenleri ben iyi niyet çerçevesi ile bağdaştıramam tamamen kötü niyetlidir. Bu bir bardak çay toplandığı zaman Pazarspor bütçesinin yüzde 10-15’ini karşılayacak. Ancak biz bunun maalesef dörtte veya beşte birini bile alamadık. Buna rağmen az da olsa o küçük katkıları yapan kadirşinas gruba sonsuz teşekkür ediyorum kendilerini canı gönülden kutluyorum. Gönül isterdi ki bu çember çok daha büyük olsun.

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN SÖZÜNÜ TUTMASINI BEKLİYORUZ

Bir diğer isteğimiz de Pazarspor kulübüne Belediye tarafından verilecek olan otopark geliri idi. Bu konuda da ısrarımız devam ediyor. Belediye Başkanımız verdiği sözün arkasında olacak, aldığı kararı uygulayacak. Bize bu sözü vermiş, meclisten de kararı geçirmiş; dolayısıyla da otopark gelirini en kısa sürede Pazarspor’a aktarmak durumundadır. O zaman şunu diyorum ki biz kandırıldık, otoparkı paralı yapmak için biz kullanıldık. Oradan gelen para tamamen Pazarspor’un parasıdır, o paraya Pazar belediyesinin ihtiyacı yoktur, tenezzül bile etmemesi lazım. Bir şekilde yasalar çerçevesinde Pazarspor’a aktarılma zorunluluğu vardır. Bu talebimi sürekli yapacağım ve takipçisi olacağım. Yok, vermeyeceklerse bir meclis kararı daha alırlar, bu kararı iptal ederler ona da saygı gösteririz. Pazarspor bugüne kadar oto park geliri ile buralara gelmedi, olmadığı zaman da gitmeyecek anlamına gelmiyor. Bu kulübün çok değerli genel kurul üyeleri vardır. Çok değerli yöneticileri, çok değerli gönülden taraftarları vardır. Az olmasına rağmen gönülden destekleyenleri vardır. Bu kulübü hep birlikte el birliği ile yaşatacağız.

GÜVEN TAZELEDİK, HAYIRLI BİR KARAR OLACAK

Bu vesile ile bunları da sizlerle paylaşmak istedim. Tekrar başa dönecek olursak bu yeni heyecan ile yeni birliktelik ile hocamızla olan güven tazeleme konusunu futbol takımımıza da olumlu yansıyacağını umut ediyorum.  Sporcu arkadaşlarımızın da bundan sonraki süreçte daha bir özverili, forma aşkı ile kulüp sevdası ile sahada mücadele edeceklerini umuyorum, bekliyorum, diliyorum ancak bu görüşte olmayanlarla da uzun vadede birlikte olmayacağımızı da bir kez daha belirtmek istiyorum. Hepimiz için özelliklede Pazarspor için hayırlı bir karar olduğu düşüncesindeyim, olması konusunda da sürecin lehimize gelişeceğine inancım tamdır. Hocama da kararını yeniden gözden geçirdiği için, benim ikna edici çabalarımı karşılıksız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Sonunda Kazanan Pazarspor olacaktır. Hepimizin alnı açık başı dik bir sezon geçireceğimize yürekten inanıyorum”

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum