1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yöresel ol sağlıklı yaşa!
Yöresel ol sağlıklı yaşa!

Yöresel ol sağlıklı yaşa!

Trabzon Valisi Nuri Okutan, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve okullarda yöresel ürünlerin tüketilmesi amacıyla bir proje hazırladıklarını söyledi.

A+A-

ERSEN KÜÇÜK
Trabzon Kız Meslek Lisesi'nde Vali Okutan başkanlığında yapılan toplantısıya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fisun Güzel, diyetisyen doktorlar, gıda mühendisleri ve öğretmenler katıldı. Toplantıda konuşan Vali Okutan, okullarda beslenmeye özel önem verilmesini isteyerek öğrencilerin sağlıklı beslenmesi doğrultusunda çalışmalar yapmayı amaçladıklarını söyledi. Okul kantinlerinde yöresel ürünlerin tüketilmesini hedeflediklerini dile getiren Vali Okutan, “Okullardaki beslenmede çok hassas olmalıyız. Kimyasal ürünlerin katılmadığı doğal ürünlerle yöresel ağırlıklı bir beslenme yapmayı amaçlıyoruz. Besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı, kolalı aromalı içecekler ile kızartmalar yerine süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suları, meyve ve sebze gibi yöresel ürünlerin tüketimini özendirmeli ve satışını teşvik etmeliyiz. Bu arayış içerisindeyiz” dedi.
Milli Eğitim İl Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ise, okul kantinlerinde daha hijyenik ortamlarda hizmet verebilmesi ve çağın hastalığı obeziteye karşı tedbir alınması amacıyla Trabzon'a özgü bir proje başlatmayı düşündüklerini dile getirdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız