1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Zeytinyağı kalp dostu
Zeytinyağı kalp dostu

Zeytinyağı kalp dostu

Uzmanlar, Türkiye genelinde en az kalp hastalıklarının Ege Bölgesi'nde gözlendiğini belirtti. Neden mi? Zeytinyağının kalbe etkisi ne?

A+A-

Türkiye genelinde en az kalp hastalıklarının Ege Bölgesi'nde gözlendiğini belirten uzmanlar, bu bölgede zeytinyağı, balık ve sebze yemeklerinin çok tüketilmesinin etkili olduğuna dikkat çekiyor. "Karadeniz Bölgesi'nde kalp hastası fazladır. Bunun nedeni de yoğun tereyağı tüketilmesidir" diyen Prof. Dr. Ramazan Özdemir, şöyle devam ediyor: "Kalp hastalıklarına yakalanmamak için sigaradan ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. Yemeklerinizde katı yağ yerine zeytinyağı kullanın. Kızartmalardan kaçının. Kadınların menopoz öncesi erkeklere göre kalp krizi riski az, ancak menopoz sonrası bu risk artıyor. Sigara içmek de kadınlarda kalp krizi riskini artıran önemli bir etken. Bu arada çocukları da cips, fast food ve hamburger türü yiyeceklerden uzak tutun. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız