1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 1 demlik çay demledi 1 ton kuru çay kazandı!
1 demlik çay demledi 1 ton kuru çay kazandı!

1 demlik çay demledi 1 ton kuru çay kazandı!

RİZE’DE DÜZENLENEN ÇAY DEMLEME YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLAN MURAT AVHAN’A BİR TON KURU ÇAY ÖDÜLÜ VERİLDİ

A+A-

SELİM BAYRAKTAR
Rize Ticaret Borası tarafından, Rize Belediyesi Yaz Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen Çay Demleme Yarışması'nda birinci olan Murat Avhan'a bugün bir ton kuru çay ödülü verildi.

Rize Ticaret Borsası'nda düzenlenen ödül törenine Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı katıldı.

cay2.20120719162459.jpg

Borsa binasında düzenlenen törende konuşan Rize Ticaret Borsası Başkanı Başkanı Erdoğan, “Çay demleme yarışmasının ana fikrinin ticaret borsası olduğunu ve düzenlemiş olduğumuz bu projede çok emek harcandı. Bundan sonraki dönemde Türkiye'de yanlış çay demleme kültürünü tekrardan revize edip Türk çayını daha kaliteli demlemek amacıyla bir proje hazırladık. Çay demleme ve çay sunumu projesini geliştirdik.Bundan sonra yapılacak olan Yarışmanın Türkiye genelinde yapılmasını sağlayacaklar.Yarışmada birinci ve altıncı sıraya kadar yer alan arkadaşlarımız bundan sonraki çalışmalarımız da bizlerin hocası olacaktır. Yapacak olacağımız çalışmalarda demleme ve sunum yapacak arkadaşlara eğitmen olacak. Bu kapsamda arkadaşlarımızın yetişmesini sağlamış olduk.” dedi.

KAÇAK ÇAY BİZE UYMUYOR
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise, ''Damak tadına uygun çay demlemeyi artırabilirsek, ülkemize giren kaçak çayla mücadelede etkin bir yöntem olur. Ülkemize giren kaçak çay hepimizin ekmeğini mutfakta azaltıyor. Bunun altını net çizmek istiyorum. Yasal olanları kast etmiyorum. Kaçak yollarla ülkemize giren çaylar bizim demleme sistemimize uymuyor.'' dedi.

cay1.20120719162517.jpg

Yarışmada birinci olarak bir ton kuru çay kazanan Murat Avhan, ''Kazanmış olduğum 1 ton kuru çayım var. Çayın bir kısmını eşime dostuma dağıtacağım. Artık bir kısmını da kendimiz demler içeriz. Önemli olan kazanmış olduğum bir ton çay değil. Rize'nin çay demleme konusunda bu işin piri olduğunu tüm dünyaya öğretebilmektir. En büyük problemlerimizden birisi de kaçak çay konusudur. Kaçak çayın önüne geçebilmek için bundan sonra elimizden geleni yapacağız.'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından birinci olan Murat Avhan'a bir ton kuru çay ödülünü verirken yarışmada ikinci olan Servet Turanlı'ya 250 kg, üçüncü olan 100 kg, 4-5 ve 6. olan yarışmacılara ise 50 kg çay hediye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum