1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 100 lira için gözaltına alındı
100 lira için gözaltına alındı

100 lira için gözaltına alındı

Her gün haber için gittiği Emniyet'in kendisi hakkında arama çıkardığını duyan Rizeli gazetecinin başına gelenler günün konusu oldu

A+A-

Muhammet KAÇAR - İki yıl önce yaşanan bir olaydan dolayı 100 lira para cezasına çarptırıldığı için arandığını öğrenen gazeteci olayı soruşturmak için gittiği Emniyette gözaltına alındı. Asayiş şube müdürlüğünde gözaltına alınan İsmail Duysak gördüğü kaçak muamelesi ile neye uğradığını şaşırdı.
Gazeteci İsmail Duysak, iki yıl önce yaşanan bir olaydan dolayı aldığı 100 YTL para cezası nedeniyle Polis tarafından arandığını öğrenince Asayiş Şube müdürlüğüne gitti. Haber için defalarca gittiği şubeye bu kez arandığını öğrendiği için giden Duysak, şubede alıkonuldu.
Rize’de gazetecilik yapan İsmail Duysak 2005 yılının Ekim ayında yaşanan bir olaydan dolayı yargılandığı davada 100 YTL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme tarafından adresi tespit edilemeyen Duysak hakkında yakalama emri çıkartıldı. Görevi gereği hemen her gün Emniyete giden gazeteciyi Polis her yerde aramaya başladı. Durumu öğrenen Duysak, her gün gittiği emniyete bu kez arandığı için gitti. Fakat burada Polislerin tutumu Duysak’ ı şok etti. Görevli Polislerin 100 YTL ödemen lazım dediği Duysak hemen parayı ödemek istedi. Fakat görevli Polisler her gün emniyete uğrayan Duysak’ a adeta bir kaçak yakalamışlar gibi muamele ederek Asayiş şubesinden çıkmasına izin vermedi. Özgürlüğü kısıtlanan ve başında Polis bekletilen gazeteci çareyi bir yakınını arayarak parayı ödetmekte buldu. Yaklaşık 3 saat gözaltına tutulan Duysak daha sonra serbest bırakıldı.
Yaşanan bu olay sonrası gözler Asayiş şube müdürlüğüne çevrildi. Kendi isteğiyle gittiği Asayiş şube müdürlüğünde, Polislerin sanki kaçak bir hırsızlık zanlısını yakalamış gibi muameleye tabi tutulan gazeteci İsmail Duysak’a yapılan bu hareket büyük tepkiye neden oldu. Rize ‘de görev yapan gazetecilerde Duysak ‘a yapılan muameleyi çağ dışı olarak nitelendirip kınadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
22 Yorum