1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 13. Ayder Festivali başladı
13. Ayder Festivali başladı

13. Ayder Festivali başladı

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Geleneksel Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali birinci gün etkinlikleriyle start aldı. Hedef, 12 ay turizmi canlı tutmak.

A+A-

13. Çamlıhemşin Ayder Kültür ve Sanat Festivali bugün düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.
Geleneksel Çamlıhemşin Ayder Kültür ve Sanat Festivali'nin 13.'sü bugün düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. Çamlıhemşin Belediyesi tarafından Ayder Yaylası'nda düzenlenen festivale binlerce Rizeli katıldı.

Çeşitli etkinliklerin yapıldığı festivalde 5-8 yaş arası kız çocukları güzellik yarışması ve mıhlama uzatma yarışması dikkat çekti. Kız çocukları güzellik yarışmasında, yöresel kıyafetler giydirilmiş 9 yarışmacı çocuk sahneye çıkartıldı.

Jüri önünde yürüyerek puan alan minikler yetişkin mankenlere taş çıkarttı. Huysuzluk yapan bazı yarışmacı kız çocukları ise ağlayarak podyumu terk etti. 5-8 yaş arası kız çocukları güzellik yarışmasında Sultan Aktürk isimli kız çocuğu birinci, Elvan Nurmeşeli ikinci ve Şeval Sarıtaş ise üçüncü oldu.

Mıhlama uzatma yarışmasına ise protokole mensup bürokratlar yarışmacı olarak katıldı. Yarışmada sahnede pişirilen mıhlama kepçe ile yarışmacılara verildi. Yarışmacılar kepçe ile aldıkları mıhlamayı uzatarak birbiriyle yarıştı. Mıhlama uzatma yarışmasını 6 metre ile Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce kazandı. Festival etkinlikleri kapsamında ayrıca güzel tulum çalma ve çorap örme yarışmaları da yapıldı. Festival alanında horon oynayan vatandaşlar, 2 kilometre uzunluğunda horon halkası oluşturdular.

Öte yandan yarın festivalin ikinci gününde ise Ayder Yaylası'na bağlı Galer Düzlüğü'nde ödüllü boğa güreşleri yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum