1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. 15 ayrı acı ŞEHİTLER ALBÜMÜ
15 ayrı acı ŞEHİTLER ALBÜMÜ

15 ayrı acı ŞEHİTLER ALBÜMÜ

15 şehit verdi memleket. 15 aile yıkıldı. 15 ocağa ateş düştü. İşte tüm şehitlerimizin baba ocakları va yanan yürekler:

A+A-

Terör örgütü PKK mensuplarınca Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olanların evlerinde büyük üzüntü yaşanıyor.



Saldırıda şehit olan jandarma uzman erbaş Bahattin Erturhan'ın (29) şehit düştüğü haberi, Sivas'taki baba evini üzüntüye boğdu.

Ankara'da yaşadığı öğrenilen şehit Erturhan'ın Sivas'ın Kılavuz Mahallesi Hacı Baysoy Caddesi'ndeki baba evine acılı haber yetkililer tarafından verildi.

Haberi alan şehidin babası Mehmet, annesi İsmihan, üvey annesi Emine, kardeşleri Ayşe ve Ahmet Erturhan ile yakınları üzüntüye boğuldu.
Ağıtlar yakan anne İsmihan ile gözyaşlarını tutamayan babası Mehmet Erturhan ve fenalık geçiren yakınlarına olay yerinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

Teröre lanet okuyan şehidin yakınlarını askeri personel ve yetkililer sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin ağabeyi Ahmet Erturhan, kendisini sakinleştirmek isteyen İl Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Hakan Doğan'a, kardeşinin 2 yıl görev süresinin daha olduğunu, bu süreyi kendisinin gönüllü olarak doldurmak istediğini belirterek, bölgeye gönderilmesi talebinde bulundu.
Olayı duyan şehidin akrabaları ve komşuları da acılı aileye taziye ziyaretinde bulunarak, destek oldu.

Şehit Bahattin Erturhan'ın Ankara'da yaşadığı, sağlık görevlisi olan eşi Fatma Erturhan'ın da bu ilde bulunduğu öğrenildi.
Şehidin 2.5 yaşında Sılanur adında kızının bulunduğunu belirten yakınları, eşinin 5 aylık hamile olduğunu söylediler.


''BİZDE YÜZLERCE İLHAN VAR''
Kocaelili komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın babası Kemal Küçüksolak ''Biz de yüzlerce İlhanlar var, hepsi vatana feda olsun'' dedi.
Saldırıda şehit olan komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Gebze İlçe Jandarma Komutanı Nedim Selvisu, sağlık ekibiyle birlikte şehidin Emek Mahallesi'ndeki evine giderek acı haberi ailesine iletmesinin ardından, şehidin yakınlarının baş sağlığı ziyaretleri devam ediyor.
Şehidin babası Kemal Küçüksolak, basın mensuplarına yaptığı açıklama sırasında 6 aylık torunu Yusuf ile yeğeni 4 yaşındaki Arda'yı kucağına alarak, ''Alın işte, biz de asker bitmez. Biz de yüzlerce İlhanlar var, hepsi vatana feda olsun'' dedi.

Daha sonra şehit oğlunun askerdeyken çektirdiği fotoğraflara bakan acılı baba, gözyaşlarına hakim olamadı.
Acemi eğitimini Isparta'da yapan şehit çavuş Küçüksolak'ın annesi Kadriye ile hamile olan ablası Döndü Sarsan sinir krizleri geçirince evde bekletilen 112 Acil Ambulans ekipleri müdahale etti.
Cenazesinin yarın Kocaeli'ne getirilmesi tahmin edilen Şehit Küçüksolak için Mustafapaşa Camisi'nde askeri tören düzenleneceği öğrenildi.


''40 GÜNLÜK BEBEĞİNİ HİÇ GÖRMEMİŞTİ''
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan piyade onbaşı Muhammet Aydemir'in terhisine 3,5 ay kaldığı, şehit arkadaşının ismini verdiği 40 günlük bebeğini hiç görmediği öğrenildi.

Şehit piyade onbaşı Muhammet Aydemir'in Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Kaynarca köyündeki Tepe Mahallesi'ndeki evinde hüzün yaşanıyor.
Kucağında 40 günlük bebeği olan şehidin eşi Fatma Aydemir, eşiyle dün telefonda konuştuğunu belirterek, ''Bana 'çocuklarıma iyi bak, yakında kavuşacağız, sabret' dedi. Eşim bana hiç görmediği oğlunu emanet bıraktı. Muhammet, doğumdan önce telefon ederek, çok sevdiği arkadaşının şehit olduğunu söyledi ve oğlumuza şehit düşen arkadaşı Mert'in adını koymamızı istedi. Biz de Muhammet'in istediği gibi oğlumuza Mert adını koyduk'' diye konuştu.

Eşinin bayramda telefon ederek kendisinden bütün akrabaların telefonlarını istediğini ifade eden Aydemir, telefon numaralarını verdiği eşinin akrabaların hepsini tek tek arayarak bayramlaştığını öğrendiğini söyledi.

Fatma Aydemir, en büyük üzüntüsünün şehit eşinin oğlunu bir kez bile görememesi olduğunu kaydetti.

Tek çocuğu şehit olan Nazmiye Aydemir ise televizyonda 15 askerin şehit olduğu haberini duyduğunda içine ateş düştüğünü belirterek, ''Oğlumun emanetlerine çok iyi bakacağım. Oğlum yavrusunu bir kez bile göremedi. Dün telefon ettim, arkadaşları göreve gittiğini söylediler, bir daha da görüşemedim'' dedi.

Şehidin babası Davut Aydemir de canının yandığını ifade ederek, ''Bugün 15 şehit verdik, onlar da benim evladımdı. Bir oğlum vardı, onu da vatana şehit verdim. Vatan sağ olsun, millet sağ olsun. En büyük acım çocuğunu görememesi oldu'' diye konuştu.

Artvin Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Mikail Tek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Aydoğan Şahin, Borçka Merkez Karakol Komutanı Başçavuş Saim Temurtaş ve eşleri, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


''HER GÜN ARAR MORAL VERİRDİK''
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne terör örgütü üyelerince gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Antalyalı Jandarma Komando Er Ramazan Yeşil'in, Serik ilçesine bağlı Zırlankaya köyündeki evinde yas var.

Şehidin annesi Havana Yeşil, oğlunun hemen her gün telefonla aradığını, aramadığı günlerde de kendilerinin telefon ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
''Yavrumla hemen her gün konuşur, telefonla arar, moral verirdik. Çok zor bir bölgede görev yaptığını söylüyordu. Kendine iyi bakmasını söylüyorduk. Bayramın birinci günü aradı. Askerliğinin bitmesine 130 gün kaldığını söyledi ama bitiremedi. Yüreğimiz yanıyor. Kahrolsun terör.''

Şehit Er Ramazan Yeşil ile en son görüşen dayısının eşi Gülşah Kuzu da, Ramazan'ın telefonda sesinin durgun olduğunu belirterek, ''Dün öğle saatlerinde arayan Ramazan iyi olduğunu söyledi. Bayramımızı kutladı'' dedi.
Ramazan Yeşil'in şehit olduğu haberinin ulaşmasıyla baba Ali Yeşil fenalaştı. Sağlık görevlilerince müdahale edilen ve sakinleşmesi için iğne yapılıp, ilaç verilen Ali Yeşil'in kalp grafisi de çekildi. Ali Yeşil'in konuşmakta güçlük çektiği ve oğlunun şehit edildiği haberini aldıktan sonra konuşmadığı öğrenildi.
Bu arada, Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Abdullah Aşık da, Zırlankaya köyüne gelerek, şehidin ailesine baş sağlığı diledi.
AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da köye gelerek, şehidin ailesini ziyaret etti.
Ramazan Yeşil'in şehit edildiği haberi üzerine çevre köy ve beldelerden çok sayıda vatandaş da Zırlankaya köyüne geldi. Köyde yoğun bir kalabalık gözleniyor.
Bu arada Şehit er Ramazan Yeşil'in 7 yıldır kuaförde kalfa olarak çalıştığı, terhisine 4,5 ay kaldığı bildirildi.
Antalya'nın Güllük Caddesi'ndeki Görkem Kuaför'ün sahipleri ve çalışanları, er Ramazan Yeşil'in (21) şehit olduğu haberini alınca üzüntüye boğuldu.
Kuaför dükkanının sahiplerinden, şehit er Ramazan Yeşil'in dayısının oğlu Selçuk Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzeninin 2001 yılından bu yana kuaförde kalfalık yaptığını belirtti.
Çalıştığı için Antalya'da iki arkadaşıyla evde kalan ve haftada bir gün Serik'in Zırlankaya köyündeki ailesinin yanına giden Ramazan Yeşil'in çok çalışkan ve iyi yürekli olduğunu belirten Aldemir, 21 Kasım 2007 tarihinde vatani görevine başlayan şehit erin terhisine 4,5 ay kaldığını kaydetti.
Yeşil'in Isparta'daki acemi birliğinin ardından Gaziantep'e gönderildiğini, ardından Şemdinli'deki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nde vatani görevine devam ettiğini ifade eden Aldemir, ''Bayramın birinci günü telefonla aramıştı. Morali biraz bozuktu. (Keşke şimdi sizlerin yanında olsaydım) demişti. Kuzenim çok iyi biriydi ve çok çalışkandı. Çalıştığı iş yerini sahiplenmişti'' dedi.


''ACI HABERİ SAĞLIK OCAĞINDA ALDI''
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma komando er Halil İbrahim Arlık'ın ailesine acı haber sağlık ocağında verildi.

Denizli'nin Beyağaç ilçesine bağlı Kapuz Köyünde yaşayan şehit erin babası Turhan ve annesi Elif Ayşe Arlık, çocuklarının durumunu öğrenmek için sabah saatlerinde Beyağaç ilçesindeki Jandarma Bölük Komutanlığına gitti. Ancak burada yetkililerden bilgi alamayan aile, fenalık geçirerek ilçedeki sağlık ocağına kaldırıldı.
Bu arada, haberi bildirmek için köye giden Denizli 11. Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri yetkililer, ailenin sabah saatlerinde ilçeye gittiği öğrendi. Bunun üzerine ilçeye hareket eden askeri yetkililer, sağlık ocağında bulunan aileye durumu bildirdi.
Bu arada, şehidin 83 yaşındaki dedesi Muhammet Arlık da haberi öğrenince fenalaşarak ilçe sağlık ocağına kaldırıldı.
Şehidin erkek kardeşi Muhammet Arlık, kardeşinin her gün kendilerini telefonla aradığını belirterek, ''Telefonda bize, sabah saatlerinde operasyona çıktıklarını ve gece geç saatlerde döndüklerini söylüyordu ve helalleşiyordu. Son iki gündür aramadı'' dedi.
Askere gitmeden önce İzmir'de çiçekçilik yaptığı öğrenilen şehit er Halil İbrahim Arlık'ın, 2'si kız 3 kardeşi olduğu, kızlardan birinin Denizli ve diğerinin de İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşadıkları öğrenildi.
10 aylık asker olan Halil İbrahim Arlık'ın kendi köyünden bir kızla sözlü olduğu öğrenildi.
Öte yandan, şehit erin ailesinin evinde sessizlik hakim sürerken, taziyeye, 1991 yılında şehit olan Halil Varol'un babası Abdülkadir Varol da geldi.
Denizli'ye getirilecek şehit er Arlık'ın cenazesinin, yarın öğle saatlerinde Denizli 11. Piyade Tugay Komutanlığı'ndan alınarak Beyağaç ilçesi Kapuz Köyü'nde toprağa verileceği öğrenildi.


''İKİ ÇOCUK BABASIYDI''
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan jandarma piyade er Davut İlbaş'ın 2 çocuk babası olduğu bildirildi.
Şehit er Davut İlbaş'ın Siirt'in Alan Mahallesi'nde oturan ailesi, acı haberi, evlerine gelen askeri yetkililerden öğrendi.

İlbaş'ın şehit olması, babası Süleyman Yusuf, annesi Dere, eşi Asiye ile diğer yakınlarını üzüntüye boğdu. Aile fertleri, şehidin ardından ağıt yaktı.
Davut İlbaş'ın Serkan (5) ve Beyza (3) adında iki çocuk babası olduğu bildirildi.
Şehidin evini ziyaret eden Siirt 3. Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, baba Süleyman Yusuf İlbaş ile diğer aile fertlerini teskin etti.
Şehit İlbaş'ın cenazesinin bu akşam helikopterle Siirt'e getirileceği, yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.


''BİR SÜRE ÖNCE ANNESİNİ KAYBETMİŞTİ''
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün bir ay önce annesini kaybettiği, cenaze dolayısıyla bir süre kaldığı Kırıkkale'den görev yerine yeni döndüğü bildirildi.
Şehit Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün (28) Kırıkkale'deki ağabeyinin evine acı haber sabah ulaştı.

Şehidin Kırıkkale'de özel bir hastanede doktor olan ağabeyi Duran Aygör'ün Yaylacık Mahallesi'ndeki evine gelen yakınları, sinir krizi geçirdi.
Duran Aygör, sürekli korktuklarını, hatta bu sabah telefon etmeyi düşündüğünü ifade ederek, ''Şehit olacağı kalbime doğmuştu'' dedi.
Aygör'ün teyze ve ablaları ''Yavrum bir ay önce anneni kaybettin, biz ona üzülüyorduk, şimdi seni kaybettik'' diye konuştu.
Babası Hüdaverdi Aygör'ü 5 yıl önce kaybeden, annesi Gülten Aygör'le Kırıkkale'de yaşayan şehit Hasan Aygör, uzman çavuş olduktan sonra, önce İstanbul'da görev yaptı. Ardından ikinci görev yeri olan Şemdinli'ye tayin oldu. Bir ay önce, Kırıkkale'de yalnız yaşayan annesi hastalıktan vefat etti. Cenaze dolayısıyla izin alarak Kırıkkale'ye gelen şehit Aygör, görev yeri Şemdinli'ye yeni dönmüştü.


''BABA OCAĞINDA YAS''
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne terör örgütü unsurlarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Özal Harekatta görevli Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın (21) Eskişehir'deki baba evinde yas var.

Eskişehir Merkez Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, sağlık ekipleriyle, şehidin 71 Evler Mahallesi Suluova Sokak'taki baba evine gelerek acı haberi yakınlarına ilettiler ve başsağlığı dilediler.
Eskişehir'in Alpu ilçesinde bir yakınını düğününe giden şehidin babası Durmuş Ali Önal, haberi alır almaz yakınlarınca Eskişehir'e getirildi.
Eve geldiğinde fenalaşan baba Önal, ambulansla Eskişehir Asker Hastanesine kaldırıldı. Durmuş Ali Önal'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Şehidin çok sayıda yakınının da geldiği baba evinden yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Şehit Hasan Önal'ın sinir krizi geçiren yakınları, askeri yetkililer ve komşuları tarafından sakinleştirildi. Şehidin fenalaşan yakınları, ambulanslarda tedavi altına alındılar.
Şehit Hasan Önal'ın amcası Ahmet Önal, yeğeniyle gurur duyduğunu belirterek, ''Bayramda ailesini aramış (Beni merak etmeyin iyiyim) demiş. Takdiri ilahi buymuş. Vatan sağ olsun'' dedi.
Şehidin 11 yaşındaki yeğeni Kubilay Önal ile 5 yaşındaki Sudenaz Önal da gözyaşlarını tutamadılar. 2 çocuk yakınlarınca evden uzaklaştırılırken Kubilay Önal, ''Dayı ben seni davul zurnayla askere göndermiştim. Teröre lanet olsun'' dedi.


''ACI HABERİ KAYMAKAM VERDİ''
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser'in (25), Mersin'in Silifke ilçesindeki ailesine acı haberi ilçe kaymakamı Ahmet Beyoğlu verdi.

Silifke'nin Atayurt belgesinin Olukbaşı Mahallesi'nde yaşayan Eser ailesinin evine, Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Alan, Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Kayam ve jandarma komutanlığında görevli rütbeli personelle gelen Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, önce acı haberi verdi, ardından aileyi teselli etmeye çalıştı.
Eşini yaklaşık 4 yıl önce kaybeden biri kız diğeri erkek iki çocuk annesi Ümmühan Eser (55), sinir krizleri geçirirken, ''Evladımla en son arife günü telefonla görüşmüştüm. Onun sesini son kez duyduğumu nereden bilirdim. Tek erkek evladımın daha mürüvvetini bile görmedim. Allahım sen sabrımızı ver'' diye gözyaşı döktü.
Şehidin kardeşi Hatice Eser ise yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.


''DİYARBAKIR'DAKİ EVİNDE AĞITLAR YAKILDI''
Terör örgütü PKK mensuplarınca Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan Diyarbakırlı Hakkı Aran'ın annesi Zekiye Aran, haberi öğrenmesinin ardından ağıtlar yakarak üzüntüsünü dile getirdi.

Aktütün Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan 15 askerden biri olan Hakkı Aran'ın Bağıvar Beldesindeki evine, haber ulaşmasıyla ateş düştü.

Jandarma ekipleri, bir ambulansla köye giderek şehidin ailesine acı haberi verdi. Haberi öğrenmesinin ardından baba Mehmet Aran Hakkari'ye gitmek üzere yola çıkarken, şehidin evinde yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Şehit evini ziyaret eden Sur Kaymakamı Erdoğan Aydın, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.
Şehit annesi Zekiye Aran, üzüntüsünü Kürtçe ağıtlar yakarak dile getirdi.

Hakkı Aran'ın cenazesi, helikopterle Bağıvar Jandarma Karakolu'na getirildi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan tarafından karşılanan helikopterden şehit cenazesi indirildi. Şehidin babası Mehmet Aran gözyaşlarına boğulurken, helikopterden indirilen şehit er Hakkı Aran'ın naaşı ambulansla Bağıvar Mezarlığı'na getirildi.

Mezarlık girişinde Türk bayraklarıyla karşılanan şehit erin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze töreninde baba Mehmet Aran ve şehidin annesi Zekiye Aran ağıtlar yakarken, komutanlar ve belde sakinleri gözyaşlarına boğuldu.



''ÜSTEĞMENİ KAPIDA GÖRÜNCE ANLADILAR''
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından yapılan saldırıda şehit olan piyade uzman Çavuş Selçuk Can'ın (30), Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşayan ailesi acı haberi aldı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Can ailesi, evlerine kadar gelen Düziçi Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Öçalan ve jandarma erlerini görünce, oğullarının şehit olduğunu anladı.

3'ü kız biri erkek 4 çocuk babası İbrahim Can, tek erkek evladını kaybetmenin acısıyla feryat ederken, yakınları tarafından güçlükle teskin edilmeye çalışıldı. Fenalaşarak yere düşen baba İbrahim Can, daha sonra eve gelen ambulansla Düziçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Ayşe Can'a ise eve gelen sağlık görevlileri müdahale etti.
Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Murat Öçalan, acı haberi şehidin amcası Mehmet Can'a verirken, acılı aileyi de teselli etmeye çalıştı.
İki yaşında Buse adında bir kız çocuğu babası olan şehit Selçuk Can'ın iki aylık hamile olduğu belirtilen eşi Ayşe Can'ın ise eşinin şehit haberi evlerine geldiğinde ise yakınlarıyla bayramlaşmak için Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bulunduğu öğrenildi.
Bu arada, şehit evine gelen mahalle halkı arasında geçen ay Şırnak'ın Çakırsögüt mevkisinde terör örgütü PKK tarafından daha önce yola döşenen mayına basarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yakup Ceylan'ın ailesi de vardı.
Şehit ailesi, Can ailesini teskin etmeye çalışırken ''Sizi en iyi biz anlarız'' dediler.
Şehit piyade uzman çavuş Selçuk Can'ın cenazesinin muhtemelen yarın memleketine getirileceği, düzenlenecek cenaze töreninin ardından irfanlı Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Düziçi Şehitliğinde toprağa verileceği bildirildi.

KARDEŞİNİN YARALANDIĞINI SÖYLEDİLER
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda şehit olan Uzman çavuş Cahit Yıldırım'ın ablası Asuman Şanlı'nın evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Yıldırım'ın eniştesi Mahmut Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Asuman Şanlı'nın kardeşini hala yaralı olarak bildiğini ve kendisine sakinleştirici iğne yapıldığını belirterek, ''Acımız çok büyük. Eşim, kardeşinin çatışmada yaralandığını ve hala hayatta olduğunu sanıyor'' diye konuştu.
Yıldırım'ın birliğinin Kırklareli'nde bulunduğunu ve yaklaşık 6 ay önce Şemdinli'de görev yapmaya başladığını belirten Şanlı, Yıldırım'ın eşi Nur, çocukları Furkan, Sena ve Nazlıcan'ın Lüleburgaz'da yaşadıklarını söyledi.
Şanlı ayrıca, kayın biraderi Yıldırım'ın 10 yıllık uzman çavuş olduğunu ifade ederek, babası Nurettin Yıldırım'ın da İzmir'de yaşadığını ve Erzurum'a gelmek üzere yola çıktığını kaydetti.
Bu arada, 9. Kolordu Komutanlığı'ndan gelen bir albay ve beraberindekiler, Şanlı'ya baş sağlığı dileğinde bulundular. Şanlı da ''Vatanı satanlar sağ olsun'' dedi.

ÜNİVERSİTE YERİNE ASKERLİĞİ TERCİH ETMİŞTİ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in, Adana'daki evinde yas var.

Jeoloji mühendisliğini kazandığı halde üniversiteye gitmeyerek askerliği seçen şehidin, yaklaşık bir ay önce Giresun'dan Hakkari'ye tayin olduğu öğrenildi.
Anne Deniz Vilson, oğlunun şehit haberini çalıştığı iş yerinde öğrenirken, üniversiteyi bu yıl kazanan kız kardeşi Sevcan ise haberi evde internetten öğrenerek, gözyaşlarına boğuldu.
Deniz Vilson'a iş yeri önünde bekleyen ambulanstaki sağlık görevlileri müdahale etti. Anne daha sonra Yurt Mahallesi 338 Sokak'taki İsa Bey Apartmanı'ndaki evine götürüldü. Haberi öğrenen yakınları da şehidin evine gitti.
Bu arada, şehidin 3 yıl önce üniversite sınavında jeoloji mühendisliğini kazandığı, ancak üniversiteye gitmeyerek, askerliği tercih ettiği, bir ay önce ise Giresun'dan yeni görev yeri Hakkari'ye tayinin çıktığı öğrenildi.
Öte yandan, şehidin İncirlik Üssünden emekli olduğu belirtilen üvey babası Robert Vilson da acılı anneyi teskin etmeye çalıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
28 Yorum