1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 16 TESİS, 207 MİLYON TL YATIRIM
16 TESİS, 207 MİLYON TL YATIRIM

16 TESİS, 207 MİLYON TL YATIRIM

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 89 milyon lira tutarında 14 yeni yatırım müjdesi ile geldikleri Rize'ye toplamda 207 milyon liralık 16 tesisin kazandırılacağını söyledi.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile beraber geldiği Rize'de valiliği ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temeli atılacak tesislerle Rize şehir merkezi, 3 ilçe, 10 mahalle, 17 köy ve 2 bin 680 dekar arazinin taşkınlardan korunacağını, ormancılık projeleri ile Rize’de ağaçlandırma yapılarak ormanların bakımının sağlanacağını söyledi. 

ytrm4.jpg

Bakan Osman Aşkın Bak ise Bakan Veysel Eroğlu'na yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek "Sizlerin planlaması ve yaptığı değerlendirmelerle bu yağışların oluşturması muhtemel riskleri aşıyoruz. Rize'ye özel ilgi gösteriyorsunuz. Taşkın koruma planlamalarında kaynağından başlayarak aşağıya doğru planlı programlı yürütülmesi yönünde karar alındı. Yeşil doğamızı korumak ve zenginleştirmek için bu derelerin turizme ve bölgenin doğasına güzellikler katması gerekiyor. Sel felaketi ile baskınlarla oluşacak olumsuz görüntülerden uzaklaşmak istiyoruz. Bu çok önemli. İnsanların hayatları çok önemli" ifadelerini kullandı.

ytrm2.jpg

16 TESİS 207 MİLYON TL YATIRIM

İki bakan daha sonra İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ne geçerek DSİ Tesisleri temel atma merasimi ve Orman Köylüleri'ne kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı. 

ytrm1.jpg

Bakan Eroğlu, temeli atılacak tesislerle Rize şehir merkezi, 3 ilçe, 10 mahalle, 17 köy ve 2 bin 680 dekar arazinin taşkınlardan korunacağını, ormancılık projeleri ile Rize’de ağaçlandırma yapılarak ormanların bakımının sağlanacağını ifade etti.

ytrm3.jpg

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da her yağmur yağdığında yerel yöneticilerin dikkatlerinin arttığını belirterek bölgesel yağışların etkili olduğunu söyledi.

Bak, "Sizlerin planlaması ve yaptığı değerlendirmelerle bu yağışların oluşturması muhtemel riskleri aşıyoruz. Rize'ye özel ilgi gösteriyorsunuz. Taşkın koruma planlamalarında kaynağından başlayarak aşağıya doğru planlı programlı yürütülmesi yönünde karar alındı. Yeşil doğamızı korumak ve zenginleştirmek için bu derelerin turizme ve bölgenin doğasına güzellikler katması gerekiyor. Sel felaketi ile baskınlarla oluşacak olumsuz görüntülerden uzaklaşmak istiyoruz. Bu çok önemli. İnsanların hayatları çok önemli" diyerek Rize'ye yapılan yatırımlardan dolayı Bakan Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

ytrm8.jpg

ytrm7.jpg

ytrm6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum