1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 16. Ayder Festivali C.Tesi başlıyor
16. Ayder Festivali C.Tesi başlıyor

16. Ayder Festivali C.Tesi başlıyor

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin geleneksel Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali, 12 Haziran Cumartesi günü başlayacak.

A+A-

Bu yıl 16'ncısı yapılacak olan festivaller hakkında açıklama yapan Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, festival hazırlıklarında son aşamalarda olduklarını belirtti.

Yapılacak olan festival hakkında bilgiler veren Melek, "12–13 Haziran tarihleri arasında bölgemizde yapılacak olan festivallerin ilk günü folklor gösterileriyle başlayacak. Aynı günün akşamında çekimleri ilçemizde yapılan ve 60. Berlin Film Festivalinde 'Altın Ayı' ödülüne layık görülen 'Bal' filminin gösterimi yapılacak." dedi.

Festivalin ikinci gününe boğa güreşleri ile devam edileceğini kaydeden Melek, "Festivalimize katılmak isteyen il ve il dışından gelecek olan misafirlerimiz için tüm alt yapı çalışmalarını tamamladık. Ulaşım, güvenlik ve konaklama adına her türlü tedbiri aldık." diye konuştu.

Öte yandan, her yıl renkli görüntülere sahne olan festivallerde birçok etkinlin yapılacağı ve katılımın yoğun olmasının beklendiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum