1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 17 aracı sular altında bırakan derenin üzeri açıldı
17 aracı sular altında bırakan derenin üzeri açıldı

17 aracı sular altında bırakan derenin üzeri açıldı

Rize’nin Güneysu ilçesinde taşması sonucu onlarca aracın toprak altında kalmasına sebep olan Minder Deresi’nin üzeri açılarak yatağı genişletildi.

A+A-

Rize’de 14 Temmuz tarihinde şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelanlarda zarar gören Güneysu ilçesinde temizlik çalışmaları devam ediyor.

dere1-006.jpg

İlçede üstü kapalı olan Minder Deresi’nin taşması sonucunda ilçe merkezinde bulunan Atasay Sokak'taki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın annesinin ismini taşıyan Tenzile Erdoğan Güneysu İlçe Devlet Hastanesi ve ilçe kaymakamlığı ile Güneysu Belediyesi’ni içerisinde bulunduran binalar olmak üzere bazı binalar derenin getirdiği balçık, hafriyat ve su nedeniyle zarar gördü.

ere2-003.jpg

Derenin taşması sonucu ayrıca 5’i belediyeye ait otoparkta olmak üzere 17 araç toprak altında kaldı.

dere3-002.jpg

Afetin hemen ardından Minder Deresi'nin kapalı olan kısmının üzeri açılarak kanal yenileme çalışmalarına başlandı.

dere4-001.jpg

Yaklaşık 3 metre olan dere yatağının genişliği 3 buçuk metreye yükseltilirken, 2 buçuk metre yüksekliğinde taş duvarlar yapılmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız