1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 18 ilden 36 farklı soyadı ile Rize'de bir araya geldiler!
18 ilden 36 farklı soyadı ile Rize'de bir araya geldiler!

18 ilden 36 farklı soyadı ile Rize'de bir araya geldiler!

36 farklı soyadı taşıyan ve 18 değişik ilden gelerek Pazar'da buluşan bine yakın Canca sülalesinin mensubu, düzenlenen 2. buluşma toplantısında salona sığmadı!

A+A-

İlki 28 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Kadıköy’de yapılan Canca Ailesi Tanışma toplantısının ikincisi, Fırtına Vadisindeki turistik bir tesiste gerçekleştirildi.

canca8.jpg

Yurt dışı dâhil Türkiye’nin 18 vilayetinden 36 farklı soy isim ile beklenenin çok üzerinde katılım gerçekleşince, yaklaşık bin kişilik topluluk tesislere sığmadı.

Canca ailesin birliğini organize eden Hasan Basri Canca ve İmdat Yaşar Canca konuşmalarında birliğin önemi hakkında mesaj verdiler.

canca9.jpg

Katılımcıların birçoğu, birbirlerini tanımadıkları halde aynı kökten olmanın verdiği aidiyet duygusu ile samimiyetle kaynaştı.

canca11.jpg

1. yemeği tanışma, bugünkü yemeği buluşma bir sonraki yemeği ise kaynaşma olarak kabul ettiklerini ifade eden İmdat Yaşar Canca, katılımcıla teşekkür etti. 

canca10.jpg

H. Basri Canca ise konuşmasında, aile bireylerini bir araya getirmekle birbirilerinin benzer ve ortak yönlerinin keşfedilmesini amaçladıklarını ve bu toplantıların da köklü, kadim ailenin kalıcı değerler üzerinden tekrar dirilişine vesile olabileceğini söyledi.

Aidiyet duygusunun tesadüf olmadığını ifade eden Canca, ailenin tarihi köklerinden bir çekim gücünün gizemi olduğunu ve tarihi süreçte atalarının Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de ya bir Erk’in içinde yer aldıkları ya da bu Erk’in önemli unsurunu teşkil ettiklerinin, belgelerle birlikte sözlü anlatımlarla günümüze kadar geldiğini dile getirdi.

canca7.jpg

Zamanın parçalayıcı karakteriyle kopmaya, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin kayıt altına alınmasını, bugüne uyarlanıp pratik hayata geçirilmesinin önemine değinen H. Basri Canca, akrabalık adına oluşturulacak birliğin gönül işi olduğunu söyleyerek, “Birlik sabır ister. Küçük eylemlerin günlük uygulamalarında büyük fetihlerin sırrı bulunur. Daha büyük birliğe samimi adımlar atılabileceğini bugün bu katılımdaki coşkuda gördük. Başlattığımız bu organizasyon, bize büyük organizasyonların parçası olacağının umudunu ve heyecanını veriyor.” dedi.

canca6.jpg

Katılımcılar yemeğin ardından tulum eşliğinde oynanan horon halkasına katılarak gönüllerince eğlenirken, bir sonraki daha geniş organizasyonda buluşma dileğiyle vedalaşıp ayrıldılar.

canca5-001.jpg

galeri.gif

vid1.jpg


18 ilden 36 farklı soyadı ile Rize'de bir araya... paylaşan: pazar53

canca4-001.jpg

canca3-001.jpg

canca2-001.jpg

canca1-001.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum