1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 2 bin 600 rakım yükseklikteki elektriksiz yaylada teknolojik hayvancılık
2 bin 600 rakım yükseklikteki elektriksiz yaylada teknolojik hayvancılık

2 bin 600 rakım yükseklikteki elektriksiz yaylada teknolojik hayvancılık

Rize Çamlıhemşinli Zeki Altun, elektriğin olmadığı Ortayayla Köyüne ait 2600 rakım yükseklikteki Verçenik yaylasında jeneratör ve süt sağma makineleriyle teknolojik hayvancılık yapıyor.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Elektrik hizmetinin olmadığı Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ortayayla Köyüne bağlı Verçenik yaylasında tüm zorluklara rağmen 25 inekle hayvancılık yapan Zeki Altun, “İstedikten sonra yapılmayacak iş yok. Elektrik bile olmayan bu yaylada teknolojinin de gerisinde kalmadan üretim yapıyoruz” dedi.

yayla5-010.jpg

Tamamen doğal şartlarda hayvanlarını beslediğini söyleyen Altun, “Daha sağlıklı ve teknolojik olsun diyerek işimizi geliştirdik. Enerjimizi jeneratörle üretiyoruz. Sağım makinelerimizi alarak daha hijyenik bir sisteme geçtik. Kapalı bidonlarla mandıramızda sütü kaymaktan ayırıyoruz. Kaymağını tereyağı sütünü peynir yapıp Ayder’deki kendi iş yerimizde satıyoruz. Kargo ile de tüm Türkiye’ye gönderiyoruz. 25 sağılan ineğimiz var. Ortalama günlük 250 - 300 litre süt üretimimiz var. Hayvanlarımız yaylada otlayarak besleniyor, harici yem vermiyoruz. Böylece tamamen doğal ürünler elde ediyoruz” diye konuştu.  

yayla1-017.jpg

yayla4-011.jpg

yayla3-013.jpg

yayla2-017.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum