1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. 2 fırkateyn Hopa Limanında
2 fırkateyn Hopa Limanında

2 fırkateyn Hopa Limanında

Hopa Limanı'na ''TCG Kemalreis'', ''TCG Turgutreis'' firkateynleriyle gelen Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç, ziyaretlerde bulundu.

A+A-

Hopa Limanı'na ''TCG Kemalreis'', ''TCG Turgutreis'' firkateynleriyle gelen Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç, beraberindeki komutanlarla çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Doğu Karadeniz'deki çeşitli limanları ziyaret eden Oramiral Metin Ataç ve beraberindeki komutanlar, bir günlük ziyaret için geldikleri Artvin'in Hopa ilçesinde bir takım incelemelerde bulundu. Vali Cengiz Aydoğdu, ''TCG Kemalreis'', ''TCG Turgutreis'' firkateynleriyle Hopa Limanı'na gelen Donanma Komutanı Oramiral Ataç'ı firkateynde ziyaret etti. Daha sonra Oramiral Ataç ve beraberindekiler, Türkiye'nin en kuzey doğusunda bulunan Sarp Sınır Hudut Karakolu'nu ziyaret ederek karakolunun bahçesinde bulunan 4 şehit askerin mezarına karanfil bıraktı. Şeref defterini de imzalayan Oramiral Ataç'a, 6. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Nihat Kaptan tarafından çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verildi. Sınır karakolundan ayrılan Oramiral Ataç, Sarp köyünden otomobiliyle geçtiği sırada köylülerin kendisini selamlaması üzerine bir süre köylülerle sohbet etti. Çok samimi bir ortamda geçen sohbetin ardından Ataç, Kemalpaşa Çay Fabrikası'nı da ziyaret ederek çayın nasıl işlendiği konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Oramiral Ataç, Arhavi Kaymakamı Ali Akçay'ı makamında ziyaret etti. Vali Aydoğdu, günün sonunda Oramiral Ataç ve beraberindekilere Arhavi Öğretmenevi'nde akşam yemeği verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Aydoğdu, ziyaretin anısına Oramiral Ataç'a Artvin fotoğraf tablosu ile Artvin Kilimi hediye etti.
Ziyaret kapsamında Hopa Limanı'na demirleyen TCG Kemalreis ve TCG Turgutreis firkateynleri 14.00-17.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık tutuldu. Donanma Komutanlığı Bandosu da, 19.00-21.00 saatleri arasında Hopa Cumhuriyet Meydanı'nda halka konser verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız