1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 2 parmağı koptu 4 parmak verdiler
2 parmağı koptu 4 parmak verdiler

2 parmağı koptu 4 parmak verdiler

KOPAN PARMAKLARI KARIŞTIRILAN ARSLAN, KTÜ'YÜ DAVA EDECEK!

A+A-

Trabzon'da iki parmağı kopup Gebze'ye ameliyat için gelen işçiye iki yerine 4 parmak gönderildi.

Trabzon'da çalıştığı Dalyan balık unu ve yağı üretim tesislerinde elini helezon makinasına kaptıran 36 yaşındaki Hasan Arslan'ın sağ elinin yüzük ve serçe parmağı koptu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Arslan, parmakların bu hastanede dikilemeyeceği anlaşılınca Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Anadolu Sağlık Merkezine (ASM) sevk edildi. Kendisiyle birlikte özel kapla gönderilen parmakların iki yerine dört adet çıkması hasta yakınları ve hastane yetkililerini şok etti. Yapılan telefon trafiğinin ardından parmakların balık tutarken meydana gelen kazada parmaklarını kaybeden 64 yaşındaki Dursun Ayaz'a ait olduğu tespit edildi.
25582
Hatanın ortaya çıkmasının ardından Hasan Arslan'ın parmakları uçakla Gebze ASM'ye gönderildi. Hastaneye gönderilen parmaklar geçikmeli olarak da olsa yerine dikildi. Halen şoku üzerinden atamayan ve tedavisi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'nde devam eden Hasan Arslan gecikmeli olarak dikilen serçe parmağını şu an hissetmediğini söyledi.

Aslan şöyle konuştu: "Serçe parmağımı hissetmiyorum, belki kaybedebilirim. Bu yanlışlık yapılmasaydı ve parmaklar daha önce dikilmiş olsaydı belki sıkıntı olmayacaktı. Diğer kişi de mağdur olmayacaktı. Onun parmakları da şu an bu hastanede. Doktorlar yaklaşık bir hafta içinde parmaklarımın fonksiyonunu yerine getirip getiremeyeceği konusunda kesin bir şey söyleyebilecek. Bu hayatı yapanları mahkemeye vereceğim" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç Dr. Semih Takka da, "Hastanın iki parmağı başarılı bir operasyonla dikildi. Şu an itibarıyla hasta bekleme sürecinde. Sonuçlar ancak 10 gün içinde belli olur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum