1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 20 yıldır hasır iskemle yapıyor
20 yıldır hasır iskemle yapıyor

20 yıldır hasır iskemle yapıyor

20 yıldır dededen kalma mesleği yaşatarak hasır iskemle ören Rizeli vatandaş, gelenek ve göreneklerini yaşatmanın gururunu taşıyor.

A+A-

Naci GÜVEN - Rize Veliköy’lü Vehbi Günay adlı vatandaş hasır örme iskemle üretimini dededen kalma bir meslek olarak 20 yıldır devam ettirdiğini belirterek, “Kültürümüzün ve geleneklerimizin bir parçası olan el işlerinin yaşatılması ve geliştirilmesi amacıyla, dede mesleği olan hasır sandalye imalatını 20 yıldır devam ettiriyorum. Hasır sandalyeleri daha önceleri herkes kullanmak için kendileri yapıyorlardı. Daha sonra neredeyse bu geleneğimiz de kaybolma noktasına geldi.

Ben de hem kültürümüzü yaşatmak hem de birkaç kuruş kazanmak için ticaretini yapıyorum. Piyasada fazla miktarda imalatçısı yok. El işi üretimini artırmak, geliştirmek ve çeşitlendirmek amacıyla çocuklarımızı özendirmek gerekiyor. Ayrıca Ardeşen Halk Eğitim Merkezi benden hasır sandalye yapabilmeleri için kasnak talebinde bulundular. Onlar da benim düşündüğüm gibi kültürümüzün ve mesleğimizin devam etmesi için öğrenci yetiştirecekler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum