1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 20 yıllık aradan sonra seyirciyle buluşuyor
20 yıllık aradan sonra seyirciyle buluşuyor

20 yıllık aradan sonra seyirciyle buluşuyor

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde Nisan ayının ilk oyunu İzmir Devlet Tiyatrosu’nun ‘Gömü – Bir küp altın’ adlı oyunu olacak.

A+A-

Necati Cumalı’nın yazdığı oyunun yönetmeni Metin Oyman. Necati Cumalı’nın 1972 yılında kaleme aldığı ve aynı yıl Devlet Tiyatroları tarafından Ankara’da Mahir Canova’nın rejisiyle sahnelenen oyun, 80’ler ve 90’lardaki sahnelenmelerinin ardından, yirmi yıllık bir aradan sonra yeniden seyirciyle buluşuyor.

1923 mübadelesiyle, Yunanistan sınırları içindeki Manastır kentinin Cuma kazasından İzmir’in Urla ilçesine göç eden ailesiyle yaşadığı deneyim, bir çok yapıt gibi, Gömü’nün de arka planında yer alıyor.

Mübadele esnasında tarlaya gömüldüğü rivayet edilen bir hazinenin peşine düşen Urlalı ahali, gerçek hazineyi kendi yoksul yaşamlarında buluyor. Onların serüvenini naif bir dille işleyen oyun, insani değerlerin, maddi değerlerden çok öte bir anlama sahip olduğunun altını çizerken, bizi biz yapan değerleri de hatırlamamızı sağlıyor.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 03 - 04 Nisan 2018 Salı ve Çarşamba akşamları saat 20.00’de sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi bilet satış gişesinden temin edilebilecek. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız