1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 200 YTL’ye dev kalkan balığı
200 YTL’ye dev kalkan balığı

200 YTL’ye dev kalkan balığı

Havaların sıcak gitmesi nedeniyle palamut ve hamsi balıkçı tezgâhlarına giremeyince, ağa takılan 8,5 kiloluk dev kalkan balığı 200 YTL’den müşteri bekliyor.

A+A-

Hızır TONYALI
Rize’nin Pazar ilçesinde balıkçıların ağına takılan dev kalkan balığı 200 YTL’den balıkçı tezgâhında müşteri bekliyor.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde gitmesi nedeniyle bu sezon balıkçıların yüzü gülmezken Pazarlı Kibar Balıkçılığın ağına takılan 8,5 kiloluk dev kalkan balığı şaşırttı.

Balıkçı Hakkı Kuru, kalkan balıklarının 20 kiloya kadar büyüyebildiklerini ancak bu ağırlıktaki bir balığa nadir rastlanıldığını belirterek, “Bu sezon hava sıcaklığı nedeniyle iyi bir balık istihsali olmadı. Özellikle palamut konusunda gecikme yaşandı. Havaların bu şekilde devam etmesi halinde hamside de bir sıkıntı olacağı endişesindeyiz. Balıkçılarımızın ağına takılan bu büyük kalkan balığı biraz olsun yüzümüzü güldürdü. Kilosunu 25 YTL olarak söylüyoruz. Ancak bir kaç kişi bir araya gelip yaklaşık 200 YTL tutarındaki bu balığı ortak alıp pay edebilirler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum