1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 2006 esnafa çok şey kaybettirdi
2006 esnafa çok şey kaybettirdi

2006 esnafa çok şey kaybettirdi

Ardeşen Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, esnafın 2006 yılını bilânçoya zarar olarak işlediğini söyledi.

A+A-

Necmettin YARICI - Başkan Yazıcı dükkân açma kapama sayısına göre kar zarar bilânçosunun çıkarılamayacağını da kaydederek, “Birileri kalkıp açılan dükkân sayısının kapanandan fazla olduğunu dile getirerek oturduğu yerden durum değerlendirmesi yapmazın. Bu işler sahada belli olur. Esnaf siftah yapmadan dükkân açıp kapatıyor. Değişik arayışlar içine giriyor. Bir işyerini kapatıp başka mesleğe geçiyor. Olmuyor devir yapıyor. Ardeşen’de geçtiğimiz yılda tam 97 işyeri kapandı. Evet, 141 tane de işyeri açıldı. Ancak bu rakamlar bile durumun vahametini ortaya koyuyor. İstikrar yok çünkü. Açılan işyerleri de küçük ölçekli ve istihdamdan çok idarelik müesseseler. Gençlerimiz çıkış yolu olarak küçük çaplı işyerleri açmaya çalışıyor. Esnafın canı boğazına geldi. Biz esnafla ilgili gerçekleri söylediğimizde de bazı çevrelerce eleştiriliyoruz. Oysa biz esnafın sesini dile getiriyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız