1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 24 saat birbirlerine sarılıp aç susuz beklediler!
24 saat birbirlerine sarılıp aç susuz beklediler!

24 saat birbirlerine sarılıp aç susuz beklediler!

Çamlıhemşin'de yoğun kar yüzünden araba içerisinde 24 saat aç susuz mahsur kalan 3 genç, donmak üzereyken son anda kurtarıldılar.

A+A-

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Gito Yaylası’nda yağan yoğun tipinin etkisiyle yolların kapanması sonucu, bozulan araç içerisinde 24 saat mahsur kalan üç genç kurtarılarak, getirildikleri Çamlıhemşin Devlet Hastanesi'nden sağlık kontrolünden geçtiler.

kurtarma2.20141103232404.jpg

Çamlıhemşin ilçesi Gito Yaylası’na çıkan Süreyya Yüksel (19) Furkan Cihan (19) ve Eda Bayram (18) yağan yoğun tipinin etkisi ile yolların kapanması ve araçlarının bozulması sonucu mahsur kalmışlardı.

Rize Arama Kurtarma ekipleri, 3 genci alarak Çamlıhemşin Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada yapılan sağlık kontrolünde gençlerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

kurtarma3.20141103232420.jpg

KDRK Başkanı Asım Haberal, yaptığı açıklamada, "Gelen ihbar üzerine harekete geçerek 9 kişi ile birlikte aramalara başladık. Gençlere 24 saat sonra araçları içinde donmak üzereyken ulaşabildik. Onları bulduğumuzda durumları çok kötüydü. Biraz daha geç kalsaydık hayati tehlikeleri bulunabilirdi" dedi.

kurtarma4.jpg

Hastanedeki sağlık kontrolünün ardından açıklamada yapan gençler ise, ısınmak için birbirlerine sarıldıklarını belirterek, "Yayladaki evin onarımı vardı; onun için oraya gittik. İşimiz bittikten sonra arabamıza gittik. Ama araç çalışmadı. 24 saat boyunca yemek yemedik. Isınmak için birbirimize sarıldık" dediler.

kurtarma1.20141103232604.jpg

Öte yandan, Çamlıhemşin İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı yaptığı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Bizler de ilgili birimler aracılığı ile vatandaşlarımızı uyardık. Maalesef vatandaşlarımız uyarıları dikkate almayarak mahsur kaldılar. Birçok noktada mahsur kalan vatandaşlarımız var. Kurtarma çalışmamızda yoğunluğu gençlerin bulunduğu bölgeye verdik." dedi.

kaymakam.20141103232544.jpg

DEVLETİ ZOR DURUMDA BIRAKIYORLAR
Kaymakam Gölbaşı, uyarılara rağmen kar yağacağı dönemlerde yaylalara çıkanlara sitem ederek, “Birçok noktada mahsur kalanlar var. Onları kurtaracağız. Ancak halkımızda bir ihmalkarlık ve sorumsuzluk görüyorum. İnsanlar bilerek kendilerini tehlikeye atıyor. Bizleri tehlikeye atıyorlar. Kurtarma çalışmasına giden AFAD ekibi ölümden dönmüş. Devlet olarak bizleri bu şekilde ne kadar zor durumda bıraktıklarını ifade etmek istiyorum. Kar yağacaksa yaylaya gitmemek lazım. Normal hizmetlere göndereceğimiz araçlar bunlar yüzünden kapalı köy yollarına hizmet veremiyor.” diye konuştu.

video1.png

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum