1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 240 kişilik ilk hac kafilesi Pazar'dan kutsal topraklara uçtu
240 kişilik ilk hac kafilesi Pazar'dan kutsal topraklara uçtu

240 kişilik ilk hac kafilesi Pazar'dan kutsal topraklara uçtu

Rize Artvin Havalimanı'ndan ilk hac kafilesi gece 01.30'da kutsal topraklara uçtu.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi Rize Artvin Havalimanı'ndan bugün 01.30'da kutsal topraklara hareket etti.

kafile5.jpg

Kafile Başkanı Rize İl Müftü Yardımcısı Abdülkerim Karabıyık Rize Artvin Havalimanında yaptığı açıklamada, “9’u görevli ve 35’i Artvin bölgesinden toplam 240 hacı adayı ile Rize Artvin Havalimanı’ndan Medine’ye hareket ediyoruz. Medine’de birkaç gün kaldıktan sonra Mekke-i Mükerreme’ye geçip haccımızı tamamladıktan sonra yine inşallah 26 Haziran’da dönmüş olacağız. Böyle yeni, güzel ve nezih bir havalimanında hacı adaylarımızla birlikte haccın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

hac3-004.jpg

RTEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Alaattin Kızıltan da uzun bir beklemenin sonucunda hac farizası için kutsal topraklara ziyaretin kendilerine de nasip olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Gerçekten insana farklı manada ciddi bir duygu veriyor. Bu Rabbimize mutlak itaatin bir gereğidir. Bu anlamda insan çok farklı bir heyecan duyuyor. Yine Pazar’dan direkt kutsal topraklara seyahat etmemiz, yolculuğumuzun daha az meşakkatli olması anlamında bir büyük kolaylık sağlıyor. Herkese nasip olsun istiyoruz.” şeklinde konuştu.

cemal04.jpg

Rize 1. Kafile 4. Grup hocası Cemal Taşcı da büyük bir hac heyecanı yaşadıklarını belirterek, “Özellikle Pazar’dan direkt uçuş ile gitmek ve yine inşallah direkt Pazar’a geri dönmek ayrı bir heyecan ve kolaylık olarak geliyor bize. Hacı adaylarımızla son hazırlıklarımızı tamamlayıp kutsal topraklara hareket etmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve istekte bulunan herkese nasip olması için dualarımızı yapıyoruz” dedi.

hac2-004.jpg

hac1-005.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum