1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 27 yıllık ilçe başkanı veda ediyor
27 yıllık ilçe başkanı veda ediyor

27 yıllık ilçe başkanı veda ediyor

27 yıldır CHP'nin Ardeşen İlçe başkanlığını yaparak kırılması zor bir rekora imza atan İmdat Mertoğlu, 9 Şubat'taki kongrede aday olmayacağını açıkladı.

A+A-

ÖMER FARUK ZENGİNAL
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar en uzun süreli ilçe başkanlığı görevini yürüten tek ismi olma rekorunu elinde bulunduran CHP Ardeşen İlçe Başkanı İmdat Mertoğlu, 27 yıldır aralıksız sürdürdüğü görevini, 9 Şubat'taki kongrede devredeceğini açıkladı.

CHP Ardeşen İlçe Başkanı Mertoğlu, bugüne kadar hiçbir kongrede karşısına rakip çıkmadığını belirterek, “Ben 27 yıl gibi uzun bir süre görev yaptım ve Türkiye’nin en uzun ilçe başkanlığını yürüten tek siyasetçiyim. Cumhuriyet tarihinde benim kadar uzun süreli ilçe başkanlığı görevini yürüten bir isim kayıtlara geçmemiştir. İsmet İnönü’nün bile bu kadar uzun bir siyasi geçmişi olmadı.” dedi.

Mertoğlu, bugüne kadar kimsenin kendisine rakip çıkmaması nedeniyle 27 sene aralıksız ilçe başkanlığı yaptığını belirterek, "İlk kez bu sene, 9 Şubat’taki kongremizde bu göreve talipli çıktı. Ben de keyif aldım. Aday olmayacağım. Kongrede bu göreve talipli olan arkadaşımıza da sonuna kadar destek çıkacağım” diye konuştu.

CHP Ardeşen İlçe Kongresi’nin 9 Şubat günü yapılacağı ve emekli öğretmen Osman Yeniay’ın da ilçe başkanlığına aday olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum