1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. 27. Kafkasör festivali başladı
27. Kafkasör festivali başladı

27. Kafkasör festivali başladı

Artvin'de 27. Artvin Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali başladı. Festival kapsamında yarın Kafkasör yaylasında boğa güreşleri düzenlenecek.

A+A-

Artvin Çok Katlı Otopark önünde başlayan etkinlikler kapsamında, Vali Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Emin Özgün, Emniyet Müdürü Necmettin Emre'nin de katıldığı, Artvin Valiliğine kadar kortej yürüyüşü yapıldı.Vali Aydoğdu ve Belediye Başkanı Özgün'ün, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, festivallerin, dostluk, kardeşlik, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik değerlerinin ön plana çıktığı etkinlikler olduğunu söyledi. Festivali Artvin'e yakışan bir şekilde kutlamaya çalışacaklarını da ifade eden Özgün," Bu festivallerdeki amacımız, eğitim ve turizm kenti olan ilimizi tüm Türkiye'ye tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından geçtiğimiz hafta Eskişehir'de yapılan "14-17 Yaş Gençlik Merkezleri arası Halkoyunları" yarışmasında en iyi performans dalında Türkiye birincisi olan halk oyunları ekibinin sergilediği gösteriler festivalin başlangıcında büyük bir coşku yaşattı.Vilayet önündeki etkinliğin ardından Vali Aydoğdu, Artvin Belediye Binası'nda, Artvin Yöresel Kilim Sergisi'nin açılışını yaptı. Daha sonra Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği'nin sokak sergisinin açılışını da yapan Vali Aydoğdu, özürlüler tarafından yapılan takı, mutfak süs eşyaları ile el havlularının sergilendiği stantlarda incelemede bulundu.

Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez Artvin Belediyesi'nin desteğiyle "Artvin Gelinleri" Fotoğraf sergisi açıldı. Artvin Öğretmen evinde Vali Aydoğdu tarafından açılışı gerçekleştirilen Artvin Gelinleri Fotoğraf sergisinde, 1914 yılından 1960 yılına kadar olan 50 adet fotoğraf sergilendi. Festival süresince açık kalacak olan Sergi, Nimet Önen, Nilgün Çağal ve Filiz Akyüz tarafından bir yıllık bir çalışmaları neticesi hazırlandı.
Festival kapsamında yarın Kafkasör yaylasında boğa güreşleri düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız