1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. 3 liderin unuttukları o sözleri neydi?
3 liderin unuttukları o sözleri neydi?

3 liderin unuttukları o sözleri neydi?

Erdoğan'ın “Tek başına iktidar olamazsak, çekiliyorum” resti gündeme bomba gibi düştü ama liderler pek üzerlerine alınmadı!

A+A-

Başbakan Erdoğan'ın dün Isparta'da AK Parti tek başına iktidar olamazsa, siyasetini bırakacağı sözünü verdi. CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli'den de aynı sözü istedi.

Gerek Baykal, gerekse Bahçeli geçmişte bu tavrı sergilemişlerdi. Baykal 1999'da CHP baraj altında kalıp Meclis'e giremeyince istifa etmişti.

18 Nisan 1999 seçimlerinde partisini barajın altında bırakarak (yüzde 8.71 oy) hezimete uğratan Deniz Baykal, mağlubiyetin sorumluluğunu üstlenmiş ve CHP liderliğinden ayrılmıştı.

CHP'nin başına seçilen Altan Öymen ve Genel Sekreter Tarhan Erdem, kısa süre sonra bir dizi parti içi kavga sonrasınada yönetimi Baykal ve Önder Sav'a bırakmıştı.

Yüzde 8.35 oy alan MHP lideri Devlet Bahçeli ve yüzde 5.11 oy alan ANAP lideri Mesut Yılmaz da, seçim gecesi yaptıkları açıklamada parti liderliğinden ayrılacaklarını duyurmuşlardı. Ancak istifa kararına rağmen, MHP kurultayı Bahçeli'yi yeniden başa getirmişti.

Seçimden 3 gün sonrada Tansu Çiller'in DYP Genel Başkanlığı'nda istifası gelmişti.

Ancak liderler sözlerini çabuk unuttular. İlk olarak Bahçeli siyaset arenasına geri döndü. Mesut Yılmaz'da 23 Temmuz'da seçim yapılması kararı alınana kadar sabredebildi.

Sadece Çiller siyasete geri dönmedi.

Bugün ise durum biraz farklı... Muhalefet liderleri Erdoğan'ın dün Isparta'da çektiği 'başarısız olursak siyaseti bırakalım' restini henüz üzerine alan bir lider çıkmadı. Açıklamalara bakıldığında ise 'başarısız olsak da buradayız' mesajını çıkarmak zor değil.

DP lideri Mehmet Ağar, Erdoğan'ın sözlerini tehditvari buldu. CHP lideri Deniz Baykal ise, Erdoğan’ın çağrısını Selda Bağcan’ın “Uğurlar olsun” şarkısıyla yanıt vermeyi seçti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise, Erdoğan'ın siyasi ecelinin geldiğini savundu.

Peki liderler 3 Kasım 2002 seçimlerinin gecesinde ne diyerek çekilmişlerdi, unuttukları sözleri neydi?

4 Kasım 2002 tarihli Hürriyet gazetesinin manşeti

BAHÇELİ: TEK SORUMLU BENİM

İlk istifa açıklaması MHP lideri Bahçeli'den geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin barajın altında kalması üzerine ‘sorumluluğun kendisine ait olduğunu’ kabul ederek, MHP Genel Başkanlığı'nı bırakacağını açıkladı. Bahçeli, 2003'te yapılacak olağan kurultaya kadar genel başkanlığı sürdüreceğini ve kurultayda yeniden genel başkan adayı olmayacağını duyurdu.

YILMAZ: HEM BAŞKANLIKTAN HEM SİYASETTEN ÇEKİLİYORUM

Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz ise bugün ilk kez kameraların karşısına geçti ve seçimlerden çıkan sonuç nedeniyle partideki görevinden ve aktif politikadan çekileceğini açıkladı.



HABER7COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum