1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 380 dansçıya vapurla Rize gezisi
380 dansçıya vapurla Rize gezisi

380 dansçıya vapurla Rize gezisi

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali için Rize'ye gelen 9 ülkeden 380 halk dansçısı günü tarihi ve turistik yerleri gezerek geçirdi.

A+A-

Günboyu Rize'nin çeşitli yerlerini gezen yabancı konuklar Rize Belediyesi tarafından organize "Dursun Kaptan" isimli gemi ile Rize'yi sahilden gezme imkanı buldu.

Geziye Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da eşlik etti.

Gezi sırasında 9 farklı ülkenin tulum-gayda ve benzeri çalgılarıyla müzik dinletisi yapıldı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, farlı kültürleri Rize'de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali'nin Rize'de geleneksel hale getirilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

37867

Bakırcı, "11 Temmuz tarihinde festivalin Rize'de final gösterisi yapılacak. Tüm hemşerilerimizi saat 16.00'da Sahil Parkına bekliyoruz. Bu etkinlik, hemşerilerimizin farklı kültürleri kendi evlerinde görebilmeleri için çok güzel bir fırsat" dedi.

37868

Dursun Kaptan Vapuru'nun dümenine geçen Bakırcı bir süre gemiyi kendisi kullandı. Yabancı halk dansçıları ise yaptıkları açıklamada, "Burada bulunmaktan mutluluk duyduk. Rize çok güzel bir şehir. Ülkemize gittiğimizde buradaki güzellikleri anlatacağız. İnsanlar burayı bilmiyor. Burası bulunmamış bir hazine" dediler.

Bakırcı ayrıca yabancı halk dansçıları ile Rize horonu oynadı.

37869

37870

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum