1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 4. Uluslararası Rafting Şenliği
4. Uluslararası Rafting Şenliği

4. Uluslararası Rafting Şenliği

Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen Uluslararası Rafting Şenliği'nin dördüncüsü bu yıl 16-18 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

A+A-

Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) Başkanı Sabri Aslışen, şenlik için hazırlıkların şimdiden başladığını, bu yıl ki şenliğin geçen yıllara göre daha renkli ve heyecanlı geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Şenlik ile sporun yanı sıra Fırtına vadisinin korunarak gelecek nesillere bırakılmasının da amaçlandığını, bu nedenle çevre bilinci oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Aslışen, ''Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz Uluslararası Fırtına Rafting Şenliği için Kaymakamımız Cemil Kılınç başkanlığında geniş katılımlı şenlik komitesi toplantıları yapılacak. Bu toplantılarda geçmiş yıllarda yapılanlar göz önüne getirilerek, bu yıl ki şenliğin daha iyi gerçekleşmesi sağlanacaktır'' diye konuştu.

Şenliğin Fırtına deresinin 6. kilometresinde yapılacağını, R-6 dalında nehir inişi ve başa baş yarışlar gerçekleştirileceğini ifade eden Sabri Aslışen, "Şenlikte ayrıca Avrupa'da ilk kez Rafting ve Kano ile Oryantiring yapılacak. Bu etkinlik Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından da desteklenecek. Şenlik kapsamında iki gün süreyle vatandaşlara ücretsiz rafting inişi yaptırmayı planlıyoruz'' dedi.

Aslışen, şenliği 16 ve 17 Temmuz akşamları konserlerle renklendirmeyi düşündüklerini de ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız