1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 6 günde 53 depremin sebebi belli oldu
6 günde 53 depremin sebebi belli oldu

6 günde 53 depremin sebebi belli oldu

5,5 ile başlayıp 6 günde 53 sarsıntının yaşandığı Karadeniz'de depremlerin devam etme sebebi açıklandı. Peki, depremler bitecek mi, artacak mı?

A+A-

Gürcistan’da Karadeniz açıklarında 23 Aralık 2012 Pazar günü 15:31’de, 5.5 ile başlayan depremler artçı depremlerle devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ve Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre, Gürcistan’ın Karadeniz açıklarında 6 günde 53 deprem olurken, en büyük şiddetin ise 5.5 olduğu öğrenildi.

Meydana gelen 5,5'lik depremden sonra devam eden artçı sarsıttılar bölge halkını tedirgin ederken, araştırmacılar bu artçı sallantıların fay üzerinde boşanan stresin diğer fay üzerine bindiği zaman biteceğini ifade ettiler. Fakat zamanla bölgeyi etkileyecek depremler gerçekleşeceği belirtildi.

Öte yandan, gerçekleşen sarsıntılarda can ve mal kaybına yol açmazken, bazı vatandaşlar arasında paniğe yol açtı. Deprem Artvin, Rize, Trabzon, Ardahan, Samsun ve Erzurum’da hissedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
17 Yorum