1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. 6 PUANLIK MAÇTA GOL SESİ ÇIKMADI!
6 PUANLIK MAÇTA GOL SESİ ÇIKMADI!

6 PUANLIK MAÇTA GOL SESİ ÇIKMADI!

Rizespor Altay deplasmanından golsüz eşitlikle dönüyor...

A+A-

Süper Lig’in 25. hafta maçında  düşme hattındaki iki takım, Altay ile Çaykur Rizespor mücadelesi golsüz eşitlikle tamamlandı.

rz6-014.jpg

Altay'ın Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda Çaykur Rizespor'u ağırladığı müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, ikinci yarıda da gol olmayınca takımlar sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Bu sonuçla 19. sıradaki Altay puanını 22'ye, bir üst konumdaki Çaykur Rizespor ise 23'e yükseltti. Ligde 16 maç aradan sonra geçen hafta Göztepe'yi 2-0 mağlup eden Altay, Çaykur Rizespor karşısında 1 puanla yetindi.

Ligde bu sezon dış sahada galibiyeti bulunmayan tek takım konumundaki Çaykur Rizespor, Altay deplasmanından da 3 puan çıkaramadı. Karadeniz temsilcisi, dış sahadaki 12 müsabakada 3 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı.

Altay'da sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Murat Akça, 26. haftada 19 Şubat Cumartesi günü Beşiktaş'a konuk olacakları maçta forma giyemeyecek.

Müsabakayı 5 bin 724 taraftar takip etti.

rz1-061.jpg

Maçtan Dakikalar (İlk Yarı)
10. dakikada Boldrin ile sağ taraftan köşe vuruşu kullanan Çaykur Rizespor’da, kale önünde yükselerek topa kafa vuruşu yapan Pohjanpalo’nun şutu kalenin üstünden az farkla auta çıktı.
14. dakikada sol kanattan yüklenen Altay’da, Deniz Kadah’ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Zeki, sağ çaprazda bulunan Kappel’i gördü. Kappel, rakibinin baskısına rağmen topu soluna çekerek şutunu attı ancak top iki direği birleştiği noktaya çaparak oyun alanına geri döndü. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.
17. dakikada orta alandan gelişen Rizespor atağında Yusuf Sarı’nın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Pojhanpalo, yerden kaleye vurdu. Kaleci Lis yere uzanarak topun sahibi oldu.

rz5-019.jpg

Maçtan Dakikalar (İkinci yarı)
55. dakikada orta alandan gelişen Altay atağında, Zeki’nin pasıyla sağdan ceza sahasına girerek çizgiye inen Kappel, topu arka direğe havalandırdı. Topa gelişine bir ayak içi vuruş yapan Kazımcan’ın şutunda meşin yuvarlak üst direkten döndü. Pozisyonun devamından savunma topu uzaklaştırdı.
63. dakikada Altay ceza alanı içinde gerçekleşen pozisyona Gedson, Deniz Kadah ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus, VAR’a giderek pozisyonu inceledi ancak pozisyondan penaltı kararı çıkmadı.
71. dakikada sağ taraftan köşe vuruşu kullanan Altay’da, Özgür’ün ortasına ceza sahası içinde yükselerek kafa vuruşu yapan Kappel’in şutunda kaleci Tarık topu güçlükle kurtardı.
74. dakikada Altay savunmasından seken topu takip ederek savunma arkasına sarkan Yusuf, topu sürerek ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Yusuf, sağ ayağıyla sert bir şut gönderdi, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.
86. dakikada sol kanattan yüklenen Çaykur Rizespor’da, Yusuf’un ortasında Boyd’un kafayla indirdiği yere topla savunma arkasına sarkan Pojhanpalo, vole vuruşla topu ağlara gönderdi. Ancak hakem Fırat Aydınus, VAR incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

rz4-039.jpg

Stat: Alsancak Mustafa Denizli
Hakemler: Fırat Aydınus xx, Aleks Taşçıoğlu xx, Erdem Bayık xx
Altay: Lis xx, Tolga xx (Cebrail dk. 81 ?), Eric xx, Murat xx, Özgür xx (Bamba dk. 81 ?), Thaciano xx, Zeki xx (Ceyhun dk. 81 ?), Rodriguez x (Poko dk. 69 x), Kappel xx (Paixao dk. 77 x), Kazımcan xx, Deniz Kadah x
Yedekler: Cihan, Naderi, Thiam, Eren Erdoğan, İbrahim
Teknik Direktör: Serkan Özbalta
Çaykur Rizespor: Tarık xx, Holmen x (Gökhan dk. 58 x), Selim xx, Ponck xx, Cemali xx, Baiano xx, Gedson xx, Boldrin x (Boyd dk. 81 ?), Yusuf xx, Bolasie x (Kubilay dk. 81 ?), Pohjanpalo x (Cisse dk. 90+3 ?)
Yedekler: Zafer, Alper, Dabo, Eren Albayrak, Deniz Hümmet, Emirhan
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
Sarı Kartlar: Selim, Bolasie (Çaykur Rizespor), Murat, Deniz Kadah, Eric (Altay)

rz2-049.jpg

MAÇIN ARDIDAN:

- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: - "2 puan kaybettik diye düşünüyorum"

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, galibiyeti kaçırdıklarına inandıklarını söyledi.

Hamzaoğlu, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, ilk yarıda Altay'ın daha çok topa sahip olduğunu, kendilerinin de pozisyonlarını korumaya çalıştığını dile getirdi.

İlk yarıda net olmasa da rakiplerinin yakaladığı pozisyonlar bulunduğunu aktaran Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Devre arasında ikinci yarıda daha kompakt olmamız gerektiğini konuştuk. Bunu iyi uyguladık. İkinci yarıda hem Altay hem biz maçın başında olduğu gibi kazanmak için sahadaydık. Hızlı hücumlarla pozisyonlar bulduk. Direkten dönen toplar, ofsayt ve penaltı pozisyonları vardı. Kazanabilirdik ama 1 puan aldık. 2 puan kaybettik diye düşünüyorum. Altay iyi takım olsa da kazanmamız gerekiyordu. Sonuçta kaybetmemek de iyidir. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Yeni oyuncularımız maç içinde daha iyi olmaya ve daha iyi şeyler yapmaya başladılar. Onların biraz daha iyi olacaklarını düşünüyorum."

 

Altay Teknik Direktörü Serkan Özbalta: - "Skor bazen sizi mutlu etmez ama iki haftada alınan 4 puan ve gol yenilmeyen 2 maç var"

Serkan Özbalta, alınan sonuca rağmen iyi bir yolda olduklarını belirtti. Özbalta, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, geçen hafta aldıkları galibiyetin ardından önemli bir maça çıktıklarını söyledi.

Çaykur Rizespor'un kendileri gibi düşme hattında bulunduğunu hatırlatan Özbalta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Takımda 15. günümüzü doldurduk. Zamanla yarışıyoruz. Oyuncularımızın istediklerimizi sahada yansıtabilmeleri adına uğraş veriyoruz. Oyuncularımın da ciddi fedakarlığı var. Bulundukları konumdan daha sağlıklı bir ortama çıkmak için dediklerimi dinleyip, özveriyle yapmaya çalışıyorlar. Gösterilen çabayı oyun anlamında görüyoruz. Skor bazen sizi mutlu etmez ama iki haftada alınan 4 puan ve gol yenilmeyen 2 maç var. Bu durum takıma ekstra güven verir."

Özbalta, kendilerine destek olan Altay taraftarına teşekkür ederek, artık önlerindeki Beşiktaş maçını düşündüklerini kaydetti.

Kadroda bulunmayan Cesar Pinares'i kasık bölgesindeki sakatlığı nedeniyle riske etmediklerini aktaran Özbalta, eşinin rahatsızlığı bulunan Ahmed Rayan'ın ise Mısır'a gittiğini, gelecek hafta 2 oyuncunun da takıma dönebileceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız