1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. 60 ton ince hamsiye tezgahta el konuldu
60 ton ince hamsiye tezgahta el konuldu

60 ton ince hamsiye tezgahta el konuldu

Karadenizli bu yıl hamsiye hasret kalırken yapılan denetimlerde ince hamsi satıldığı gerekçesiyle 60 ton hamsiye tezgahta el konuldu!

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sinop, Rize ve Artvin İl Müdürlüklerinden 10 Su Ürünleri kontrol ve Denetim görevlisi personelin katılımları ile Balık Hali, Balık Unu-Yağı İşleme Tesisleri, perakende satış yerleri ve yol güzergahlarında su ürünleri avcılık düzenlemelerine ilişkin denetimler yapıldı. Denetimlerde nakil belgeleri, balık boyları ve av araçlarının uygunluğu kontrol edildi.

hamsi.jpg

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, balık hallerine denetimlerin süreceğini söyledi.

Topbaş, hamsi boylarının genel olarak 5-6 cm olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Balık Halinde, Mezat alanında 4 noktada ve 3 adet balık nakil aracında boy yasaklarına ilişkin denetimler yapılmış olup, bunlarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Yol güzergâhlarında, 4 adet nakil aracında denetim yapılmış olup, küçük boyda olduğu tespit edilen 60000 Kilo dökme hamsi balığına, perakende satış yerinde 6,5 kilo barbun ve 7,5 kilo lüfer balığına el konulmuş ve 6 kişiye idari para cezası kesilmiştir. Balık Unu-Yağı İşleme Tesislerinde; 2 adet tesiste denetim yapılmış olup, yapılan denetim sonucunda tesiste küçük boyda hamsi balığı tespit edilerek idari para cezası kararı ve ürüne el koyma işlemi uygulanmıştır. Yapılan tüm denetimlerde, son günlerde küçük olarak avlanıp işlendiği ve satışa sunulduğu yönünde iddialarda bulunulan hamsi boyunun genel olarak 5-6 cm. olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca denetim sırasında denetlenenlere av yasakları ve mevzuat konusunda bilgilendirme yapılmış ve yasaklara uymaları konusunda uyarıda bulunulmuştur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum