1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 70 dağcı Verçenik zirvesinde
70 dağcı Verçenik zirvesinde

70 dağcı Verçenik zirvesinde

Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Verçenik Dağcılık Rafting Kulübü'ne üye 70 dağcı Verçenik zirvesine iki günde ulaştılar.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Verçenik Dağcılık Rafting Kulübü'ne (VDRK) üye yaklaşık 70 dağcı zorlu Verçenik Tırmanışı'nı tamamladı.
VDRK'ya bağlı 70 dağcı beş gün önce başladıkları zorlu Verçenik Tırmanışı'nı tamamladı. Dağcılar 3 bin 711 rakımlı Verçenik Dağı'nın zirvesine iki günde ulaştılar. Türkiye'nin en zorlu parkurlarından olan Verçenik Dağı'nda gerçekleştirilen toplu tırmanış başarılı geçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan VDRK Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, "Verçenik Dağı ülkemizin en zorlu tırmanış parkurudur. İlk kez bu kadar kalabalık bir grup ile tırmandık. Tırmanış beklediğimizden güzel oldu. Başarılı bir tırmanış gerçekleştirdik, mutluyuz" şeklinde konuştu.
Yaklaşık 5 gün önce başlayan tırmanışta, zirve tırmanışının ise altı saat sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız