1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 8 yıl sonra Pazar'da temsili kurtuluş sürprizi
8 yıl sonra Pazar'da temsili kurtuluş sürprizi

8 yıl sonra Pazar'da temsili kurtuluş sürprizi

Pazar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. kurtuluş yıl dönümünde 8 yıl aradan sonra ilk kez temsili kurtuluş töreni düzenlendi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM - CENGİZ TAVLI
Rize’nin Pazar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

kurt8.jpg

Pazar Belediye Meydan Parkı’nda düzenlenen törenlerde, 8 yıl aradan sonra Pazar Avcılar Kulübü ile Atmacacılar Derneği tarafından temsili kurtuluş sahnelendi.

kurt10.20140310135926.jpg

Düşman kuvvetleri ile Türk askerlerinin çatışma sahneleri gerçeğini aratmazken, silah sesleri bazı vatandaşlar tarafından korkuyla takip edildi.

kurt14.jpg

Temsili olarak düşman kuvvetlerinden alınan Türk Bayrağı, Kaymakam Selçuk Aslan'a teslim edildi. Kaymakam Aslan da bayrağı öperek teslim aldı.

kurt3.jpg

Kurtuluş törenleri sabah saat 10.00’da Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

kurt1.jpg

Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Ömer Kodoman, Belediye Başkanı Ahmet Basa ve Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük'ün halkın bayramını kutlamasının ardından, günün anlam ve önemini belirten şükran konuşmasını Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç yaptı.

kurt5.jpg

Pazar EML tarih öğretmeni Ceren Koşar’ın kurtuluş günüyle ilgili konuşmasının ardından aynı okulun edebiyat öğretmeni Remziye Hüner şiir okudu.

kurt7.jpg

Kurtuluş konulu yarışmada dereceye giren şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından protokol tarafından öğrencilere ödülleri verildi. Temsili kurtuluş gösterisinin ardından EML Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle tören sona erdi.

kurt4.jpg

Pazar Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve araştırmacı yazar Mehmet Bilgin’in konuşmacı olarak katıldığı kurtuluş konulu konferans ise Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

galeri.gif

kurt13.jpg

kurt2.jpg

galeri.gif

kurt12.jpg

kurt9.20140310140203.jpg

galeri.gif

kurt11.jpg

kurt6.jpg

galeri.gif

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
16 Yorum