1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. “Vatan Kurtaran Şaban” Rize’de
“Vatan Kurtaran Şaban” Rize’de

“Vatan Kurtaran Şaban” Rize’de

Ankara Ekin Tiyatrosu, Haldun Taner’in yazdığı “Vatan Kurtaran Şaban” adlı oyunu 13 Mayıs Pazar günü Rize Kültür Merkezinde sahneleyecek.

A+A-

Ankara Ekin Tiyatrosu, Haldun Taner’in yazdığı “Vatan Kurtaran Şaban” adlı oyununu 13 Mayıs Pazar günü Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sahneleyecek.
Yeni Viçe Gazetesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında ve aynı zamanda yazar Haldun Taner’in anılması amacıyla sahnelenecek oyunun bölgedeki diğer illerde de sahneleneceği bildirildi.
Ankara Ekin Tiyatrosu ekibinin uzun zamandır Rize’de çeşitli oyunlar sergilediğini ve 5. kez Rize’ye geldiğini söyleyen Yeni Viçe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ömer Şan, oyunda çeşitli dizi ve filmlerde görev alan Ayhan Ahıskal, Bülent Yıldıran, Halil Esen, Hakan Güven, Murat Demirbaş, Kutlay Akbal, Damla Paksoy, Arzu Yolgösteren ve Erkan Saraç isimli tiyatro sanatçıların rol aldığını, oyunun düzenleme ve rejisinin Semih Çelenk ve Bülent Yıldıran tarafından yapıldığını ifade etti.
Oyunun Rize’de sahnelenmesi ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Ömer Şan yaptığı açıklamada, “1965 yılında Haldun Taner tarafından yazılan ‘Vatan Kurtaran Şaban’ adlı tiyatro oyunu ilk kez 1967 yılında Devekuşu Kabare Tiyatrosu tarafından sahneye kondu. Şimdi ise oyun günümüz Türkiye’sine uyarlanarak Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından yeniden tiyatro severlerle buluşuyor.”dedi.
‘Vatan Kurtaran Şaban’ adlı müzikal güldürü oyununun siyasetin, kültür ve siyaset hayatımızdaki gölgesini ve kültür-sanat hayatımızda yaşadığımız tuhaflıkları ele alan bir komedi olduğunu ifade eden Şan, “Ankara Ekin Tiyatrosu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkılarıyla 40 yıl sonra yeniden sahneye taşıdığı oyunda, Haldun Taner’in o dönemde zamanın siyasilerine yapmış olduğu göndermelerin bugünün toplumsal ve politik göstergeleri ile değiştirilerek sahneleniyor olması en güzel yanı. Oyunun müzikal halde izleyiciye sunulması, güncel espri ve göndermelerin daha etkili bir şekilde anlatılmasını sağlıyor.”dedi.
Şan, herkese hitap edebilen bu müzikal komedi oyuna Rizelileri davet ederek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız