1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 90 yaşında okuma yazma öğrendi
90 yaşında okuma yazma öğrendi

90 yaşında okuma yazma öğrendi

Rize'nin Pazar ilçesinde Halk Eğitim tarafından açılan okuma yazma kursuna katılan 90 yaşındaki Saadet Nine, okumanın yaşı olmadığını ispat etti.

A+A-

Ülke genelinde Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafında başlatılan “Ana-Kız Okuldayız” kampanyası kapsamında, Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılan 90 yaşındaki Saadet Balta, herkese örnek oldu.

Oturduğu sitenin alt katında Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kursuna katılan 90 yaşındaki 3 çocuk annesi Saadet Balta, “Bizim zamanımızda okumak, yazmak için şartlar yoktu. Köyden okula gitmeye araba yolu yoktu. Okula gidemedik. Şimdi her şey var.” diye konuştu.

Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kursta okuma yazma öğrenmeye başladığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Balta, “Hocamızı çok seviyoruz. Burada diğer arkadaşlarımızla birlikte okuma yazma öğreniyorum. Daha önce hiçbir şekilde okuyamıyor ve yazamıyorken şimdi ismimi ve birçok yazıyı okuyup yazmaya başladım. Kursa devam ediyoruz. Tam olarak okuma yazmayı öğrenene kadar da devam edeceğiz” dedi.
26405
Pazar Halk Eğitim Müdürü Zeki Sarı da, okuma yazma kampanyası dâhilinde başlattıkları kursların ilçe merkezi ve köylerde devam ettiğini belirterek, “Pazar’da vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. İstek gelen her yerde okuma yazma kursu açtık. Merkeze gelenleri merkezde, gelemeyenleri evinin yakınında ve hatta evinde eğitime tabi tutarak okuma yazma öğretiyoruz. Özellikle bayanların sayısı bu konuda çok fazla. Yaş mevhumu gözetilmeksizin herkes bu kurslara katılabiliyor. Şimdiye kadar da önemli mesafeler aldık. Kurslarımız, okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmayana kadar devam edecek.” diye konuştu.

vid.jpg HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum