1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AB fonu gitti, köyü koku bastı!
AB fonu gitti, köyü koku bastı!

AB fonu gitti, köyü koku bastı!

Rize’nin Şimşirli köylüleri, AB tarafından verilen 350 bin Euroluk kanalizasyon ve arıtma hibesini kabul etmemiştiler. Şimdi ise ortalığı lağım kokusu aldı...

A+A-

Avrupa Birliği'nin (AB) kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisi için hibe etmek istediği 350 bin Euroluk yardımı, 8 ay önce "Bunun altında bir iş var" diyerek reddeden Rize'nin Şimşirli köylüleri, sıkıntılı günler yaşıyor.

2 yıl önce köydeki birçok evin foseptiği yenilenmesine rağmen bazılarından sızıntı olması, çevreye kötü koku yayılmasına neden oluyor. Kokunun, yağmurun etkisiyle dolan çukurlardan sızan sulardan kaynaklandığı belirtildi. Ancak bu sıkıntıyı, hibe kredisine karşı çıkmayan ve evleri birbirine yakın olan Yukarı Mahalle sakinleri çekiyor.

Şimşirli Köyü Muhtarı Necmi Şimşek, "Kendi evimin foseptiği dolunca vidanjör getirip boşalttırıyorum. Ancak vidanjörün, yol olmadığı için ulaşamayacağı bazı evler var. Buralardan sızan sular köyün içindeki yağmur suyu kanallarına karışınca koku oluyor ve çevreyi rahatsız ediyor. Keşke AB'nin hibe kredisini alıp bu sorunu kanalizasyon şebekesi ve artıma tesisi ile çözüme kavuşturmuş olsaydık. Bugün bu sorunu yaşamazdık" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum