1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AB restcisi köylülerden geri adım
AB restcisi köylülerden geri adım

AB restcisi köylülerden geri adım

AB’nin 350 bin avroluk hibe fonlarına karşı çıkan Rize'nin İkizdere ilçesi Şimşirli köyü sakinleri ikna edilerek kararlarından vaz geçirildiler!

A+A-

Rize’nin İkizdere ilçesi Şimşirli köyünde AB hibe fonlarından yararlanılarak yapılmak istenen ve ön elemeden geçen 350 bin avro tutarındaki kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesisi projesi,köylüleri iki bölmüştü. Kimi köylüler projeyi desteklerken kimileri “AB bize niye bedava para versin. Bunun altında bir şey var" diyerek karşı çıkmıştı.. Karşı çıkan köylüler arazi vermeyip yeni arazide bulunamayınca projeden vazgeçilmişti. Olayın medyada yer almasının ardından İstanbul’da bulunan İkizdereli bir çok vakıf ve dernek yöneticileri devreye girerek köylüleri ikna etti. Arazi sorununu böylece çözen köylüler şimdi projeyi geri alabilmek için kendilerine yarına kadar verilen son günde yeniden Kaymakamlık aracılığı ile AB hibe fonlarına dilekçe ile başvuruda bulunacak.

Rize ‘nin İkizdere ilçesi Şimşirli köyü muhtarı Nemci Şimşek yaptığı açıklamada, AB’nin 350 bin avroluk hibe fonlarına karşı çıkan köylülerin ikna edilerek tesisin yapılacağı arazi sorununun çözüldüğünü söyledi. Şimşek, “Arazi sorunumuz yok. Bu işi çözdük. Bize yarına kadar süre verilmişti. Bizde dilekçe ile yeniden müracaat ederek projeyi geri döndürüp kurtarmaya çalışacağız. İnşallah kurtarırız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum