1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. ABD Ermeni Tasarısını onayladı!
ABD Ermeni Tasarısını onayladı!

ABD Ermeni Tasarısını onayladı!

ABD Dış Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili karar tasarısını 21'e karşı 27 oyla kabul etti.

A+A-

ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren karar tasarısını görüşmeleri tamamlanarak oylama yapıldı.

Oylama sonucunda 27 oy 'evet' 21 oy hayır çıktı. Böylece tasarı kabul edilmiş oldu.

Dış İlşkiler Komitesi'nin bu kararı Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin kararıyla genel kurula alınacak.

Bush ve Rice oylama öncesi komiteye 'hayır' demeleri konusunda çağrı yapmıştı.

Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, 'Karara üzüldük. Geçmemesi için çok çalışmıştık. Bundan evelki oylamalara bakıldığında bu oranın Türkiye lehine biraz değiştiğini görüyoruz. Daha önce açık ara kabul ediliyordu. Komitenin, ABD ile ilişkilerimiz zarar görür çağrılarımıza rağmen, bu sorumluluğu almaları hayret verici birşey. Bundan sonra Genel Kurul'da oylama yapılacak. 435 parlamenter orda oy kullanacak. Umudumuz orda bunu geçmemesi yönünde. Bundan sonraki ilişkilerimiz, özellikle haketmediğimiz bu karar yanlış oldu. İlişkiler illaki zedelenecektir.' yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum