1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. ABD: 'Gerekirse İran'a Gireriz!'
ABD: 'Gerekirse İran'a Gireriz!'

ABD: 'Gerekirse İran'a Gireriz!'

ABD Genelkurmay Başkanı gerekli görüldüğü takdirde İran'a askeri harekatın yapılabileceğini söyledi!

A+A-

ABD ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Michael Mullen, İran'a askeri harekatın son çare olabileceğini, ancak gerekli görüldüğü takdirde bunun yapılabileceğini söyledi.

Yeni Genelkurmay Başkanı, Savunma Bakanı Robert Gates ile Pentagon'da düzenlenen ortak basın toplantısında, İran'ın nükleer emellerini ve Irak'taki direnişçilere desteğini önlemek için şimdi diplomasiye odaklanıldığını belirtti.

Genelkurmay Başkanı, ancak yönetim istediği takdirde bu ülkeye askeri karşılık vermek için yeterli kaynağın bulunduğunu ifade etti.

Savunma Bakanı Gates de İran'ın nükleer silah elde etmesinin, Orta Doğu'da bir silahlanma yarışını başlatabileceği uyarısında bulundu.

"Bu silahların teröristlerin ellerine geçme riskinin daha da arttığı" ifadesini kullanan Gates, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, İran'ın nükleer programı yüzünden çıkan krizin çözülmesinde yapıcı bir rol oynama konusunda ciddi olduğuna inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum