1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. ABD şeriata mı geçiyor!
ABD şeriata mı geçiyor!

ABD şeriata mı geçiyor!

ABD'de düşük bel pantolon giyenlere ceza uygulaması başlatıldı. Kararın gerekçesi ise haylii ilginç çağrışımlar yapıyor!

A+A-

Amerika'da özellikle siyahî gençler arasında son 10 yılda hızla moda haline gelen düşük pantolonlara karşı birçok belediye art arda harekete geçiyor. İç çamaşırlarını da gösteren bu tür pantolonları giyenleri 500 dolar para ve 6 ay hapis cezasına çarptırmaya başlayan Louisiana kasabasından sonra, Atlanta Belediye Meclisi de benzeri bir düzenleme için harekete geçmişti. Son olarak New Jersey eyaletinin başkenti Trenton'da da bu tip pantolonları yasaklayan bir düzenleme teklifi sunuldu. Trenton Belediye Meclisi üyesi Annette Lartigue, cezanın bu tip pantolonları giyenlere mesajını, 'Artık çamaşırlarınızı görmek istemiyoruz' şeklinde ifade etti.

'The bare-your-britches' veya 'saggy' şeklinde ifade edilen düşük ve geniş pantolon modasının, hapishanelerde başladığı tahmin ediliyor. Kendilerine kemer verilmeyen ve çoğunlukla geniş beden olan pantolon verilen mahkûmların giyim tarzı, 1980'lerin sonunda sokak rap sanatçılarının kliplerinde de kullanılmaya başlayınca yayılmaya başladı. Son 10 yılda bir modaya dönüşen giyim tarzının benimseyenlerin yaş ortalaması da gittikçe düşmeye başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız