1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. ABD'den Irak'a "idam edin" emri!
ABD'den Irak'a "idam edin" emri!

ABD'den Irak'a "idam edin" emri!

ABD, Saddam'dan sonra diğer iki idam mahkumunun cezalarının "mümkün olan en uygun biçimde infaz edilmesini" istedi.

A+A-

Beyaz Saray, Irak'ın asılarak idam edilen devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin'in asılmasıyla ilgili polemiklerin ardından, diğer iki idam mahkumunun cezalarının "mümkün olan en uygun biçimde infaz edilmesini" istedi.
Beyaz Saray sözcülerinden Tony Fratto, Iraklı yetkililerin, Duceyl davasında Saddam Hüseyin ile birlikte idama mahkum edilen diğer iki sanığın cezalarının infazlarının ertelenmesinin ilan edilmesinden sonraki açıklamasında, "Iraklı yetkililerden, işlerini uygun biçimde yürütmelerini bekliyoruz. Başka bir şey eklenebileceğini düşünmüyorum" ifadesini kullandı.
ABD Başkanı George Bush'un Saddam Hüseyin'in infazıyla ilgili ortalıkta dolaşan gizli çekimleri seyredip etmediğinin sorulması üzerine de sözcü, "Hayır" yanıtı verdi ve Bush'un bu görüntüleri seyretmeyi gerekli bulmadığını ekledi.
Duceyl davasının 5 Kasımdaki karar duruşmasında Saddam Hüseyin'in yanı sıra üvey kardeşi olan eski istihbarat şefi Barzan El Tikriti ile devrim mahkemesi eski başkanı Avad El Bender idama mahkum edilmişti. Bugün cezalarının infaz edilmesi bekleniyordu, ancak idamın ertelendiği açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum