1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ağaç kökleri ezilmesin diye merdiven döşendi
Ağaç kökleri ezilmesin diye merdiven döşendi

Ağaç kökleri ezilmesin diye merdiven döşendi

Patika yoldaki ağaç köklerini korumak için ahşap merdiven çözümü

A+A-

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 22 aydır restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’nda restorasyon çalışmaları sürerken, manastıra giden patika yoldaki ağaç köklerini korumak için ahşap merdivenler yapıldı. 

ayasofya.jpg

Sümela Manastırı'nda farklı yerlerde çalışma yapılırken bu çalışmaların en önemli kısmını kaya sabitleme işlemleri oluşturuyor. Bununla ilgili olarak 1 bölgedeki çalışmaların yüzde 80’lik bölümünün tamamlandığı kaydedilirken, şu ana kadar 5 milyon TL civarında bir harcama yapıldı. Manastırın restorasyon ve diğer çalışmaların maliyeti yaklaşık 40 milyon TL bulacağı belirtilirken, yüzey temizleme çalışmasının tamamlandığı kaydedildi.

yol-001.jpg

Ağaç köklerine koruma amaçlı ahşap merdiven
Manastıra gidiş geliş yolundaki patika yola yaptırılan ahşap merdiven sayesinde bölgedeki yüzlerce yıllık ağaç kökleri koruma altına alındı. Köklerin zarar görmemesi ve yayaların daha güvenle yolda yürümeleri için yaptırılan ahşap merdiven yaklaşık 4 ayda tamamlandı. Patika yol, özellikle yağışlı havalarda yayalar için zaman zaman tehlike oluşturuyordu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum