1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ahmet Kabil'den, Mesut Yılmaz açıklaması
Ahmet Kabil'den, Mesut Yılmaz açıklaması

Ahmet Kabil'den, Mesut Yılmaz açıklaması

Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın Rize’de arayış içerisinde olduğu haberini değerlendirdi:

A+A-

19-20 ve 21'inci dönemlerde Anavatan Partisi’nden Rize Milletvekilliği yapan Ahmet Kabil, son günlerde bazı internet sitelerinde yer alan “Mesut Yılmaz Rize Belediye Başkanlığı seçimi için, DP (Demokrat Parti) öncülüğünde yeni bir oluşum için Rize'den bir heyeti çağırdığı" şeklinde yer alan haberleri yalanladı.

Kabil, ayrıca, Başbakanlık yapmış, Rize'ye ve Rizeli'ye ilgisi ve sevgisi hiç azalmayan Mesut Yılmaz'ın alakası olmadığı konularda adını anmanın doğru olmadığı kanaatinde olduğunu belirtti.

Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

Son günlerde bazı internet sitelerinde, asılsız olarak; Sn.Mesut Yılmaz'ın Rize Belediye Başkanlığı Seçiminde, DP (Demokrat Parti) öncülüğünde yeni bir oluşum için Rize'den bir heyeti çağırdığı şeklinde haberler yayınlanmıştır.

İstanbul'da bulunan Eski Başbakan Sn. Mesut Yılmaz'a bu iddialar sorulduğunda, tamamen yanlış ve asılsız bir haber olduğunu belirterek; "Rize'den bazı arkadaşlar ziyaretime gelerek, Yerel Seçimlerde Demokrat Parti'den Rize'de Belediye Başkan adayı çıkarmak istediklerini söylediler. Ben de, böyle bir arzu varsa, aday olmak isteyen arkadaşların Parti'nin yetkili kurullarıyla görüşmesi gerektiğini ifade ettim. Bunun dısında ne kimseyi Ankara'ya davet ettim, ne de bir aday çıkarma arayışı ve çabam oldu. Bu konuda gayretli olan arkadaşlarımın çalışmalarının yanlış yorumlandığı kanaatindeyim." şeklinde açıklama yapmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'ne Başbakanlık yapmış, Rize'ye ve Rizeli'ye ilgisi ve sevgisi hiç azalmayan Sn. Yılmaz'ın alakası olmadıgı konularda adını anmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız