1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. AHŞAP EVİ VİNÇLE TAŞIDI!
AHŞAP EVİ VİNÇLE TAŞIDI!

AHŞAP EVİ VİNÇLE TAŞIDI!

Baba yadigarı evi yıkmaya kıyamadı, vinçle 50 metrelik mesafedeki bal evinin üzerine kondurdu

A+A-

Artvin'in Borçka ilçesinde Hasan Altıparmak, babasından kalan tek katlı ahşap evi, yıkmaya kıyamayarak vinç yardımıyla 50 metre taşıyarak bal evin üzerine kurdu.

ahsap4.jpg

Güreşen Köyü Çarşıbaşı Mahallesinde yaşayan Hasan Altıparmak babasından yadigar kalan, tek katlı ahşap evi korumak için ilginç bir yöntem buldu.

ahsap3-001.jpg

Ahşap evini bulunduğu yerden taşımak isteyen Altıparmak, evi bozmadan nasıl taşıyacağını düşünürken, aklına vinçle bu işi çözebileceğini geldi. Köye getirttiği vinci kullanarak ahşap evi temelinden ayırıp, iki katlı bal evinin üzerine koydu.

ahsap1.jpg

İçindeki eşyaları ile birlikte evi 50 metre uzaklıkta bulunan bir başka alana taşınması sırasında çevredekiler çep telefonuyla bu görüntüleri kaydetti.

ahsap2-001.jpg

Komşuların ahşap eve uçan ev ismini taktığını ifade eden Altıparmak "Ev 'baba yadigarı' olduğu için bu zahmete katlandım. Babamdan kalan bu yadigar evi yaşatmak istedim" dedi.

..:: video ::.. ..:: video ::.. ..:: video ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız