1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Ahşap evleri ile ünlü yaylanın kar manzarası havadan görüntülendi
Ahşap evleri ile ünlü yaylanın kar manzarası havadan görüntülendi

Ahşap evleri ile ünlü yaylanın kar manzarası havadan görüntülendi

Artvin merkeze bağlı Yanıklı köyü yaylasına mevsimin ilk kar yağışı düştü. Ahşap mimarisiyle ünlü yaylanın karla kaplı muhteşem manzarası havadan görüntülendi.

A+A-

Havaların soğumasıyla birlikte Artvin’in yüksek kesimlerindeki köyleri, yılın ilk kar yağışı nasibini aldı. Artvin’in 2 bin 100 rakımlı Yanıklı Köyü Yaylası farklı mimarisiyle dikkat çekiyor.

koy1-011.jpg

Arazi sorunu bulunan yaylada çığ ve rüzgar riski taşımayan tek yamacına inşa edilen ahşap ve tek katlı evlerin kapı ve pencereleri neredeyse birbirine açılıyor.

koy2-009.jpg

Kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Yanıklı Köyü’nün 2 bin 100 rakımlı yaylasında aralarında asırlık yapılarında yer aldığı 170 ahşap ev yıllar önce inşa edildi.

koy3-008.jpg

Yaz aylarında büyükbaş hayvanları ile yaylaya göç edenler köy sakinlerinin kullandığı yaylada kışın kimse kalmıyor. Fotoğraf sanatçısı Hasan Avcı, yaylanın kış görüntünü çekebilmek için karla kaplı yolları aşarak yaylanın kar manzarasının havadan görüntüledi.

koy4-008.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız