1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AK Parti adayları törenle karşılandı
AK Parti adayları törenle karşılandı

AK Parti adayları törenle karşılandı

AK Parti Rize Milletvekilleri Bakan Hayati Yazıcı, Hasan Karal ve Nusret Bayraktar seçim çalışmaları için bugün geldikleri Rize'de törenle karşılandılar.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Ankara’daki çalışmalarını tamamlayan AK Parti Rize Milletvekilleri Bakan Hayati Yazıcı, Hasan Karal ve Nusret Bayraktar seçim çalışmaları için bugün havayolu ile geldikleri Trabzon’dan karayolu ile Rize’ye geçti.

Üç aday il sınırında partililer tarafından görkemli bir tören ile karşılandı. Adayları taşıyan araç il sınırını geçince havai fişek atılarak meşaleler yakıldı. Çiçeklerle karşılanan adaylar bir süre kemençe eşliğinde horon oynadı.

35739

Adaylar daha sonra İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ndeki Aday Tanıtım Programı’na katıldılar. Burada bu dönem Rize’den aday gösterilen İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Hasan Karal ve Bakan Hayati Yazıcı birer konuşma yaptılar.

35738

Bakan Yazıcı, konuşmasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan hakkında 2002 yılında tutuklama istemi ile açılan davayı hatırlatarak, davayı açan savcının ismini ağzına almak istemediğini belirterek, “2002’ye dönün. Bugün Türkiye’de adaylıklar dolayısıyla YSK’nın verdiği karar çerçevesinde çok muazzam bir tartışma devam ediyor. Ama Türkiye’nin 2002 yılı Nisan Ayı’nda İstanbul’da iş yerimde çalışıyorum. Genel Başkanımız Tayip Erdoğan bey telefonla aradı. Dedi ki ‘savcı bey bana celp çıkarmış. Müsaitsen Ankara’ya gel’. O zaman Ankara’da DGM var. İsmini ağzıma almak istemiyorum. Bir savcı var orada. O celp göndermiş. Gittik. Zaten onu tanıyorum. Onun ilçesinde hakimlik yapmıştım. Oturduk. Çay ısmarladı. Hal hatır sorduk. Olayın konusu şu; Tayip bey 1991’de Rize’de bir konuşma yapmış. Rize’de yaptığı konuşmadan dolayı bir takip açmış. O konuşma suç işe onun takibini yapacak olan yer Rize Savcılığı’dır. DGM kapsamına giriyorsa oranın bağlı olduğu yer Erzurum’dur. Erzurum takipsizlik veriyor ama buna rağmen Ankara’da ki o zat. Sanki avını yakalamak için özellikle görevlendirilmiş. Tayip bey ifade için yanına giriyor. 15 dakika oluyor. Yarım saat oluyor, 45 dakika oluyor, çıkmıyor. Tam bir saat onu içerde tutuyor. Sonra 146. maddeden tutuklamaya sevk ediyor. Sonra aklı selim bir hakim tutuklama kararını reddetti. Oradan ayrıldık” dedi.

35740

Bakan Hayati Yazıcı, AK Parti olarak kurumsal olarak devleti yöneten organların tam demokratikleşmesi yolunda başarılı olamadıklarını itiraf ederek, “Kurumsal olarak devleti yöneten organların demokratikleşmesi yolunda başarılı olamamışız. Kurumların anayasanın çizdiği çerçeve içerisinde fonksiyon icra etmelerini sağlayamamışız. Bunu yakın zamana kadar yaşadık. 2007 yılında Türkiye bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadı. O süreçte e-muhtıra ile karşılaştık. Biz başkalarının daha önceki dönemlerde yaptığı gibi şapkayı alıp gitmedik. Oturduk. Hak ettiği cevabı hazırladık. Basına okuduk. Ve seçimlerde millet ‘Hükümet doğru yapıyor’ dedi. Doğru yaptık biz. Emaneti sizden aldığımız 3 Kasım 2002 yılından bu yana birileri oturuyor. Bu milletin vergileri ile maaşlarını alıyor. Oturup ‘bu hükümeti nasıl alaşağı ederiz, Bunun yerine nasıl bir konsorsiyum oluştururuz’ bunun hesabı içerisine girmişler” ifadelerini kullandı.

35741

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
20 Yorum