1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. AK Parti ve MHP türbanda anlaştı
AK Parti ve MHP türbanda anlaştı

AK Parti ve MHP türbanda anlaştı

AK Parti ile MHP yöneticileri, türban konusunda yapılan görüşme sonrası olumlu açıklamalar yaptılar.

A+A-

AK Parti ile MHP yöneticileri arasında yapılan türbanın yükseköğretimde serbest bırakılması konusundaki görüşme ile ilgili açıklamada, ''Genel çerçevede bir mutabakata varılmıştır'' denildi.
TBMM'deki Başbakanlık makamında yapılan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Grup Başkanvekili Oktay Vural ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özel danışmanı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın katıldığı ve 1.5 saatten fazla süren görüşmeyle ilgili olarak ortak bir yazılı açıklama yapıldı.
''Konu yükseköğretimde kanayan bir yaradır'' denilen açıklamada, bunun mutlaka çözülmesi gerektiği kaydedilerek, şöyle denildi:
''İki parti müteaddit defalar bu yasağa karşı olduğunu çok değişik vesilelerle kamuoyuna açıkça ifade etmişlerdir. Konu, iki parti tarafından da hak ve özgürlükler açısından değerlendirilmektedir. Çözüme dönük müzakere yapılmıştır. Genel çerçevede bir mutabakata varılmıştır. Teknik çalışmalarımız devam etmektedir.''

"AÇIKLAMA TEKNİK ÇALIŞMADAN SONRA"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da türban konusunda ''Partimizle MHP arasında şu anda genel bir mutabakat var. Teknik çalışmaları yapacaklar, ondan sonra açıklama yapılacak'' dedi.
Atatürk Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Anayasadaki kılık kıyafet düzenlemesi üniversiteler ile sınırlı mı kalacak'' sorusuna, ''Arkadaşlar şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Çalışmaları yaptıktan sonra gerekli açıklamaları yaparız'' karşılığını verdi.

"YARIN YENİDEN BİR ARAYA GELECEĞİZ"
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, AK Parti ile yapılan görüşmenin ardından parti genel merkezinde, Genel Başkan Bahçeli'nin de katılımıyla bir toplantı yaptıklarını ve Bahçeli'ye, gelinen aşamayla ilgili bilgi verdiklerini ifade ederek, AK Parti'li yöneticilerle yarın Mecliste yeniden bir araya geleceklerini söyledi.
Konunun yarın sonuçlandırılmasını umduklarını belirten Paçacı, ''Hangi teklif üzerinden çalışmaların yapılacağına'' ilişkin soruya, ''Hangisi en uygun şekilde olacaksa, ona göre bir madde hazırlanıp bitirilecek'' karşılığını verdi.

"MUTABAKAT ŞAŞIRTICI DEĞİL"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise iki parti arasında mutabakata varılmasının ''şaşırtıcı'' olmadığını söyledi.
Eski Dışişleri bakanlarından İsmail Cem'i anma toplantısının ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Baykal, şunları söyledi:
''Bir anlaşma haberi geldi, ben henüz görmedim. İçeriğini görelim, inceleyelim, sonra değerlendiririz. Yeni önerilerini bir görelim. Biz, bu konulardaki düşüncelerimizi daha önce söyledik. Şaşırtıcı, sürpriz teşkil eden bir tarafı yok. İçeriğini görelim, değerlendirmemizi bir kere daha ifade ederiz. Bir mutabakat sağladıkları görülüyor, bunu değerlendireceğiz.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız