1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ak Parti’ye tepki gösterdiler
Ak Parti’ye tepki gösterdiler

Ak Parti’ye tepki gösterdiler

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ile ANAP eski İl Başkanı Mustafa Mataracı, Ak Parti’nin seçmeni tehdit ettiğini öne sürerek yazılı açıklama yaptılar.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı açıklamada “Belediye Başkanı Halil Bakırcı, vatandaşları siyasi görüş ve tercihlerine göre ayırmakta ve kendi görüşlerine aykırı hareket edenleri cezalandıracağını söyleyerek vatandaşlar arasında siyasi ayrımcılık ve sonucunda da bölücülük yapmaktadır. Sayın Bakırcı aracılığıyla AKP yöneticileri, artık hiçbir inandırıcılıkları ve söyleyecek sözleri kalmadıkları için halkı tehdit etmektedirler. Rize’de insanlar siyasal tercihlerini ortaya koymak için ne Bakırcı’dan ne de AKP’lilerden izin alacak değillerdir.” Diye konuştu.
Anavatan Partisi eski Rize İl Başkanı Mustafa Mataracı da yaptığı açıklamada Yılmaz’ın afiş ve posterlerine kasıtlı cezalar yazıldığını, bunun sorumlusunun ise Rize valisi olduğunu öne sürdü. Her yerde bütün partilerin adaylarının resim ve posterleri olduğunu, ancak ne hikmetse yalnızca Mesut Yılmaz’ın seçim bürolarının olduğu yerlerde ilgili yasa gereği para cezaları kesildiğini iddia eden Mataracı, “Bu yaslar sadece Yılmaz için mi vardır? AKP adaylarının afiş ve posterleri bu yerlerde asılmıyor mu? Burada açıkça çifte standart uygulanmaktadır. Son günlerde AKP yönetici ve adaylarının yaptığı konuşmalar açıkça tehdit içermektedir. Vatandaşa korku salmakta ve vatandaşlarımızın oyuna açıkça ipotek koymaktadırlar. Esnaf vatandaşlarımızın birçoğu bu tehditlerden dolayı savunduğu adayın resmini veya posterini iş yerine, evine asamamaktadır. Boyası yapılmayan binalara asılan Yılmaz Posterlerinden dolayı cezalar yazılıyor. Buradan sayın valiye sesleniyorum. Devletin gücünü kullanarak AKP’ye oy isteyen kişilerin bu hukuksuz davranışlarına müsaade etmeyin. Bugün gerçekleri yazan gazetecilerin dahi AKP adayları tarafından açıkça tehdit edildiklerini maalesef üzülerek izlemekteyiz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum