1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Akgün'den hekime şiddet uyarısı
Akgün'den hekime şiddet uyarısı

Akgün'den hekime şiddet uyarısı

Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Zelkif Akgün, hükümetin sağlık çalışanlarına yönelik uygulamalarının, şiddet eylemlerini arttırdığını söyledi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Zelkif Akgün, hükümetin sağlık çalışanlarına yönelik uygulamalarının, vatandaşların sağlık çalışanlarına karşı şiddet eylemlerini arttırdığını söyledi.

Rize’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin artmasını değerlendiren Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Psikolog Doktor Zelkif Akgün, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, artışı hükümetin uygulamalarına bağladı.

Akgün, “Son zamanlarda hükümetin sağlık sektörüne yönelik uyguladığı politikalar, özelikle doktorları halkın gözünde vitrindeki saldırı metası haline getirmiştir. Hükümetin doktorlara yönelik, devlette çalışıyorsan muayenehaneni kapatacaksın gibi uygulamaları vatandaşların sağlık çalışanlarından her istediklerini her zaman alabilecekleri düşüncesine neden oldu. Hasta ve hasta yakınları hükümetin uygulamalarından dolayı, sağlık çalışanlarından her istediklerini, istedikleri zamanda almanın hakları olduğunu sanıyor" dedi.

Rize’de bu yıl içerisinde 12 farklı olay yaşadıkları kaydeden Akgün "Yine bugün bir doktorumuz kurallara aykırı olarak ilaç yazdırmak isteyen bir hastamızın talebini yerine getirmediği için tehdit ve şiddet içirikli tacize uğramıştır. Bu saldırıları kınıyoruz. Bu tarz saldırılan sağlık hizmeti alımını engeller. Sağlık çalışanları kendilerini koruyabilecek durumda değildir. Sağlık çalışanlarının saldırılacak bir meta olmaktan çıkartılması için hükümetin vatandaşın hakkının ne olduğunu ve sınırlarına açıklık getirmesini istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum