1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Akıllı çocuk isteyen havuç yemesin!
Akıllı çocuk isteyen havuç yemesin!

Akıllı çocuk isteyen havuç yemesin!

İşte ilginç bir iddia daha. Uzmanlar şimdi de Bebeğinizin beyin sağlığı için fazla havuç yemeyin! şeklinde bir teoriyle kamuoyu önünde!

A+A-

Bilim adamları, çocuk beyninin düzgün bir gelişim sergileyebilmesi için daha hamilelik döneminde önlem alınmaya başlanması gerektiğini vurguluyor.
Çocuğun zihinsel ve fiziksel sorunlarla doğmaması için hamilelik döneminde anne adaylarını sigara ve alkolden kesinlikle uzak durmaya çağıran uzmanlar, vitamin konusunda da uyarılarda bulunuyor.
Vitamin konusunda, özellikle de A vitamini alımında kesinlikle aşırıya kaçılmaması gerektiğini ifade eden Manchester Üniversitesi’nin uzmanları, fazla A vitamini alan kadınlar yüzde 25’inin bebeklerinde doğuştan omurilik bozuklukları meydana gelebileceğini belirterek, Havuç A vitamini açısından zengindir. Hamilelik döneminde günde 1 taneden fazla yemeyin” uyarısını yaptı.
Uzmanlar, çocuklarının beyin gelişimi için anne ve babalara şu tavsiyelerde bulundu:
“Doğumundan itibaren bebeği her gün okşamayı ihmal etmeyin. Ancak 1 aylık bebeklerin anne baba sesine daha fazla odaklanabilmesi için ortamda arka fondan başka ses gelmesin. Bebeğinizi gürültülü ortamdan uzak tutun.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız