1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. AKP'den 'muhtıraya' sert yanıt
AKP'den 'muhtıraya' sert yanıt

AKP'den 'muhtıraya' sert yanıt

AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Genelkurmay’dan yapılan açıklamaya sert sözlerle tepki gösterdi

A+A-

AKP’li Kutlu, yaptığı açıklamada “Bu açıklamayı bir muhtıra olarak yorumluyorum. Demokrasi bizim namusumuzdur. Namusumuza tecavüz edilmiştir. Genelkurmay Başkanı’nı ya da bu açıklamayı yapanları görevden almayanların laikliğe özde bağlılığından şüphe” dedi. Hüsrev Kutlu açıklamasını şöyle sürdürdü :
“Bu açıklama, Türk Ulusuna yönelik bir açıklamadır. Ulusal Egemenlik Bayramını ve 23 Nisan’ı gerekçe gösterip demokrasiye müdahale yapılmıştır. Bunlar çok çirkindir. Demokrasi varsa, bu açıklamayı yapanları derhal görevden almayanların laikliğe özde bağlılıklarından şüphe ederim. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet sezer, görevden almazsa laikliğe özde değil, sözde bağlıdır. Türkiye Cumhuriyeti sadece laiklikle değil, aynı zamanda demokrasi onun namusudur. Bizim namusumuza tecavüz edilmiştir. Devletin üç temel öğesi vardır.Yasama, Yürütme ve Yargı. Bu yapılan yasamaya müdahaledir. Birinci tur oylamasından sonra, bu açıklamayı yasamaya müdahale olarak görüyorum. Meclis çatısı altında bulunan bütün siyasi partiler buna tepki göstermeli. Yapılan açıklama yürütmeye müdahaledir. Yapılan açıklama yargıya müdahaledir. Cumhurbaşkanlığı seçimi mahkemeye gitmiştir. Ama asker bu sürede mahkemeyi etkilemeyi hedef edinmiştir. Bu yargıya bir müdahaledir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum