1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Albayrak Federasyonu uyardı
Albayrak Federasyonu uyardı

Albayrak Federasyonu uyardı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, TFF'ye baskı amacıyla lobi yapmadıklarını ancak alınacak kararda adalet beklediklerini söyledi.

A+A-

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) baskı yapmak amacıyla lobi çalışması içine girmediklerini, ancak federasyonun Trabzonspor-Sivasspor maçında çıkan olayları çok iyi araştırıp, ona göre bir karar vermelerini beklediklerini söyledi. Başkan Albayrak, olaylı Sivasspor maçını değerlendirerek Türkiye Futbol Federasyonu'nun adaletli bir karar vermesini istedi. TFF'nin Trabzonspor-Sivasspor maçında çıkan olayları çok iyi araştırıp, ona göre bir karar vermelerini beklediklerini belirten Albayrak, "Futbol Federasyonu kendini bizim yerimize koymalı. Olayları vicdanlarına sorarak karar vermelidir. Eğer hakem hatalı ise faturayı hakeme kessinler. Hakemin hatasını neden Trabzonspor ödüyor ki? Müsabaka hakemleri sadece maçları yönetmekle mükellef değil, aynı zamanda seyirciyi de yönetmeliler. Verdiği olumsuz kararlarla taraftarı tahrik etmemelidirler. Eğer Futbol Federasyonu Trabzonspor'un haklarını mağdur edecek bir karar verirse ona göre Trabzonspor olarak biz de gerekli tavrı ortaya koyarız" dedi.
Trabzonspor'da federasyona baskı yapmak amacıyla lobi çalışması içerisine girmediklerini de belirten Albayrak, "Lobilerle geçmişte yaptığımız görüşmelerde bir şey elde edemedik. İnsanlar Trabzonspor'un sırtına basarak bir yere gelmek istiyor. Ama biz Trabzonspor'u sırtımıza alarak, bir yere taşımanın gayreti içerisindeyiz. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Ona göre yönetim olarak elimizden gelen tüm gayreti ortaya koymaya çalışıyoruz" diye konuştu.
TFF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta'nın geçtiğimiz günlerde medyada yer alan "Haluk Ulusoy'u linç etmek istiyorlar" şeklindeki haberleri de değerlendiren Nuri Albayrak, "Kimse kimseyi linç edemez. İnsan ancak kendini linç edebilir. Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Bir hakem yarım dakika maçı idare edemiyor. Biz yapılan haksızlığı dile getiriyoruz. Burada herkes çok dürüst ve adaletli olmalı. Yanlış yapan kim varsa da kendini sorgulamalı" dedi.
Transfer çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Albayrak, Fatih Tekke'nin transferine değindi. Golcü oyuncu ile her konuda anlaşmaya vardıklarını, ancak FC Zenit Kulübü ile henüz bir anlaşmaya varamadıklarını ifade eden Başkan Albayrak, "Biz Fatih ile her konuda anlaştık. Fatih ile hiçbir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz Zenit Kulübü ile biz Fatih'i kiralık olarak takıma kazandırmak istedik. Ancak onlar 10 milyon euro karşılığında bu futbolcuyu bize satmak istiyor. Bizim şu an bu parayı ödeyecek
halimiz yok. Bu transfer çok zor görünüyor. Eğer Fatih Fenerbahçe'ye giderse de bunda üzülecek bir şey yok. Bu futbolcu ekmeğini futboldan kazanıyor. Nereye giderse gitsin O Trabzonsporlu Fatih olarak kalacaktır. Tıpkı Ogün ve Abdullah gibi" ifadelerini kullandı.
"STAT PROJESİ, TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUĞUNDAN DAHA ÖNEMLİ"
Albayrak, Teknik Direktör Ziya Doğan'a güvendiklerini de kaydederek, "Ziya Doğan takımı çok zor bir dönemde aldı. Takımın toparlanmasında önemli başarılara imza attı. 7 maçlık zor bir dönem geçirsek de sonrasında iyi şeyler yaparak takımı rayına sokmayı başardı. Trabzonspor ikinci yarının en çok gol atan ve en çok puan almayı başaran takımı oldu. Ziya Hoca'nın 7 haftalık periyotta da bir hatası olduğunu düşünmüyorum. Eğer başarısız olduğunu düşünsem zaten kendisiyle devam etmem. Ama Ziya Doğan zeki, akıllı, istekli, azimli ve dürüst bir insan olduğu için kendisiyle yola devam ettim ve edeceğim. Çalıştırdığınız teknik adama güven vermelisiniz. Eğer güven vermeyecekseniz görevine son vermelisiniz. Biz Ziya Hoca'ya güveniyoruz. Her zaman istikrardan yana olduğumu yineliyorum" dedi.
Trabzonspor'a geldiğinde 3 söz verdiğini hatırlatan Başkan Albayrak, "Bunların ilki yıldız futbolcuydu. Bu sözümü yerine getirdim. İkincisi benzin istasyonuydu. Bu sözümü de yerine getirdim. Trabzonspor'un bu projeden kasasına en az 25 -30 trilyon para girecek. Ve üçüncü sözüm de stat projesi. Trabzonspor'un çok büyük bir stat ve tesis projesi için girişimlere başladık. Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin de bu konuda bize her türlü desteği vereceğini
söyledi. Biz kimseden ekonomik anlamda bir şey beklemiyoruz. Sadece bize yerini göstersinler, biz de gerekli çalışmalara başlayalım. Çok kısa süre içerisinde yer tahsisi yapıldıktan sonra kazmayı vuracağız. Bana göre stat projesi Trabzonspor'un şampiyonluğundan daha önemli" diye konuştu.
Kulüp Başkanı Nuri Albayrak, borsaya açılmayı büyük bir hata olarak da değerlendirerek, "Ekim ayı içinde borsaya 7 trilyon ödeyeceğiz. Biz Trabzonspor yönetimine geldiğimizde kulübe 15-16 trilyon gelir kazandırdık. Trabzonspor'un geçmişte olduğu gibi iki defteri yok. Sadece bir defteri bulunuyor. Hesaplarımız ortada. Kulüp sürekli denetleniyor. Kulübü ekonomik yükten kurtarmak istiyoruz. Eğer Trabzonspor stat projesini gerçekleştirirse ilk işimiz borsayla olan ilişkimizi kesmek olacak. Biz geçmiş yönetim gibi futbolculara iyileştirme adı altında paralar ödemedik. Paramızı en iyi şekilde değerlendirip kullanmaya çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız